Raspunderea penala a persoanei juridice

Raspunderea penala a persoanei juridice
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 256
Categoria: Penal

DESCRIERE

Data aparitiei: Octombrie 2012


Problematica raspunderii penale a persoanei juridice constituie o provocare recenta in dezbaterile doctrinare romane, dar care readuce in prim-plan teorii de mult uitate si conflicte de mult aplanate. Pe fondul consacrarii exprese de catre legiuitorul roman a institutiei raspunderii penale a persoanei juridice, au reinceput confruntarile referitoare la fundamentul acestei forme de raspundere, precum si la posibilele explicatii privind mecanismele de angajare a raspunderii penale a unui subiect colectiv de drept.

Lucrarea Raspunderea penala a persoanei juridice isi propune sa abordeze problematica raspunderii penale a persoanei juridice atat din perspectiva istorica-evolutiva, cat si din perspectiva comparativa, fiind analizate legislatiile penale ale diverselor state care o reglementeaza in sistemele lor de drept. Totodata, se ofera o privire amanuntita asupra modelelor de angajare a raspunderii penale a persoanei juridice conturate de-a lungul timpului, precum si o prezentare a diferitelor tipuri de persoane juridice care sunt recunoscute in legislatia in vigoare. Nu in ultimul rand, sunt prezentate documentele internationale si ale Uniunii Europene in realizarea scopului declarat.

Prin prezentul demers de cercetare, autoarea a incercat sa ofere o viziune proprie asupra raspunderii penale a persoanei juridice, fara a avea insa pretentia de a fi atins toate problemele teoretice si practice ridicate in legatura cu aceasta institutie de drept penal, invitandu-i pe toti cei interesati la reflectie si la dezbatere deopotriva.
Date tehnice

Titlu: Raspunderea penala a persoanei juridice
Pret: 29,00 RON
ISBN: 978-606-522-810-8
Format: Carte brosata
Pagini: 256

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.052 sec