Raspunderea penala a minorilor

Raspunderea penala a minorilor
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2012
Pagini: 270
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Minorul este o realitate deosebit de importanta a vietii sociale din toate punctele de vedere. Accederea acestuia in planul dreptului penal implica o responsabilitate a tuturor factorilor implicati in asigurarea unei stabilitati normale a sistemului juridico-social. Din pacate realitatea practica releva tendintele de crestere a fenomenului de infractionalitate a minorilor.

Intrebarea care se pune in mod firesc este ce determina aceste tendinte de crestere si cum se poate lupta eficient pentru limitarea intensitatii sporite acesteia. Raspunsul, la fel ca si problema complexa, nu poate fi unul simplu.

Evolutia infractionalitatii minorilor a fost influentata de o serie de factori si conditii care impreuna au generat acest fenomen ingrijorator. Trebuie tinut cont si de faptul ca nu orice minor care a comis o fapta penala poate raspunde din punct de vedere penal.

Numai atunci cand el dobandeste in mod deplin aptitudinea de a-si da seama de ceea ce este bine si ceea ce este rau, de ceea ce poate fi si ceea ce nu poate fi permis, se poate pune problema raspunderii penale pentru minor.
Date tehnice

Titlu: Raspunderea penala a minorilor
Pret: 25, 00 RON
ISBN: 978-606-647-459-7
Format: A5
Pagini: 270

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0191 sec