Raspunderea civila delictuala subiectiva. Editia 2

Raspunderea civila delictuala subiectiva. Editia 2
Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 496
Categoria: Civil

DESCRIERE

Lucrarea doamnei Lacrima Rodica Boilă constituie o abordare interesantă şi contributivă a culpei, „eterna doamnă” a răspunderii civile, arătându-se locul şi rolul său în raport cu celelalte condiţii ale răspunderii civile delictuale pentru fapta proprie. De asemenea, se încearcă stabilirea domeniului de aplicare a fundamentului culpei şi în alte ipoteze decât răspunderea pentru fapta proprie, relevându-se tendinţele tot mai accentuate de obiectivare a răspunderii şi în unele dintre aceste ipoteze, cum este în cazul răspunderii părinţilor pentru prejudiciile cauzate de copiii lor minori. Contribuţiile ştiinţifice ale autoarei sunt prezente şi indiscutabile.


Pentru punerea în valoare a eforturilor sale de cercetare, autoarea a întreprins o vastă muncă de documentare. Aşa se face că autoarea este la zi cu discuţiile doctrinare şi cu evoluţia jurisprudenţială în materie din dreptul francez, care a influenţat-o evident în soluţiile pe care le propune ori le susţine pentru dreptul civil român.
În concluzie, lucrarea este o realizare ştiinţifică amplă, completă, cuprinzătoare, într-un cuvânt reuşită, care se remarcă prin densitate şi sinteză, opinii şi soluţii noi, unele chiar originale, ceea ce constituie contribuţii valoroase la studiul fundamentelor răspunderii civile delictuale. Ea va fi un instrument ştiinţific util pentru teoreticienii şi practicienii dreptului civil, precum şi pentru toţi cei interesaţi de studiul instituţiei răspunderii civile. O recomandăm cu plăcere şi cu răspundere.prof. univ. dr. Liviu Pop,

Şeful Catedrei de drept privat,
Facultatea de Drept, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca

Data aparitiei: 25 Noi 2009
Nr pagini : 496

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec