Raporturile patrimoniale dintre soti potrivit noului Cod civil Editia a 2-a

Raporturile patrimoniale dintre soti potrivit noului Cod civil Editia a 2-a
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 200
Categoria: Familiei

DESCRIERE

Data: 19.10.2011
200 pagini

Descriere
Lucrarea prezinta, intr-o abordare cu caracter monografic, problematica raporturilor patrimoniale dintre soti in reglementarea noului Cod civil, autorul asumandu-si misiunea de a exprima in premiera judecati asupra unor institutii juridice noi, multe dintre ele nereglementate pana acum in sistemul de drept roman. Este semnalata importanta instituirii, prin norme juridice, a unor drepturi patrimoniale care se nasc intre soti, dar care izvorasc din situatii care se consuma in sfera raporturilor personale dintre acestia, evidentiindu-se dominanta din noile reglementari, si anume libertatea alegerii regimului matrimonial si posibilitatea mutabilitatii lui in timpul casatoriei.

La elaborarea celei de-a 2-a editii a fost avuta in vedere forma republicata a noului Cod civil si, tinand seama de modificarile aduse prin Legea nr. 71/2011, autorul a completat si si-a nuantat comentariile referitoare la unele probleme care pot aparea in practica prin aplicarea noilor dispozitii.

Monografia – adresata deopotriva teoreticienilor si practicienilor, dar si studentilor din invatamantul juridic superior – poate constitui un reper important in demersurile doctrinare si jurisprudentiale in care vor fi analizate chestiuni legate de drepturile si obligatiile patrimoniale ale sotilor, asa cum sunt consacrate prin noul Cod civil, reprezentand o premisa si, totodata, o provocare pentru noi cercetari in acest domeniu.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.053 sec