Raiul pe pământ

Raiul pe pământ
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 200
Format: 13x20

DESCRIERE

Din 1990, după câţiva ani de documentare, a început un proiect mai vast, un şir de romane ce zugrăvesc destinul unei familii trăitoare în România întunecată a celei de-a doua jumătăţi a veacului XX, acolo unde „copiii infernului îţi smulgeau cu cleştele din carne ceea ce doreau să audă şi mulţi dintre cei ce le încăpeau pe mâini mărturiseau fapte pe care nu numai că nu le făcuseră, dar nici în cele mai îndepărtate unghere ale minţii lor nu le concepuseră”. Raiul pe pământ este cea de a treia apariţie a acestui şir început în 2010 cu Oameni fără scăpare şi urmat, în 2011, cu Felix în valea umbrei morţii.„Vedeam în schimb trupul lui Bubu aşa cum se născuse în acel ceas nocturn, plin de sânge şi de vânătăi, presărat cu excrescenţe şi răni, un trup ce-şi gâfâia noua viaţă primită de la cei ce instaurau raiul pe pământ, cum spusese Butirez într-un discurs de-al său.

Astfel, am fost sigur că noua lume îşi marcase naşterea. Fractura de cea veche se produsese şi eu fusesem centrul ei nervos. Urma să fiu martorul ocular al timpurilor noi, când raiul se va pogorî pe pământ şi noi, cu sau fără voia noastră, vom fi locuitorii lui. Să fim pregătiţi deci, şi nimic să nu ne scape!”

Absolvent al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza”, Iaşi, promoţia 1975, Vasile Radu este profesor la un liceu din Slobozia, Ialomiţa. A publicat: Victorie minus unu (roman, 1982 – Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România), Fratele meu, Abel (roman, 1984) şi Omul cu lupa (povestiri, 1991).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0205 sec