Quentin Tarantino-Viaţa la extreme

Quentin  Tarantino-Viaţa la extreme
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Categoria: Memorii/Jurnale

DESCRIERE

Quentin Tarantino: viaţa la extreme analizează modul în care este folosită violenţa în filmele scrise, regizate şi produse de Tarantino.
Pornind de la observaţia că violenţa extremă constituie miezul operei cunoscutului regizor, cartea demonstrează că aceasta este o unealtă ce serveşte scopului filmului.


În fiecare dintre creaţiile sale, Tarantino explorează limitele bunului-gust şi reacţia publicului, folosind violenţa şi şocul pentru a aduce în centrul atenţiei problematica responsabilităţii şi a aşteptărilor.
După capitolele introductive ce îl plasează pe Tarantino, cu tot cu filmele sale, în contextul mai larg al cinematografiei americane, Aaron Barlow se concentrează pe cele şase filme regizate de acesta. Fiecare dintre ele este discutat din perspectiva genului de la care porneşte, a modificărilor pe care acesta le suferă pe parcurs şi a elementelor de structură. La final, cititorii vor vedea cum Tarantino împinge filmul în mod deliberat către noi direcţii cu ajutorul unor tehnici, stiluri şi actori din generaţii mai vechi, făurind
o artă originală din ceea ce alţii au dat la o parte.
Dr. Aaron Barlow locuieşte şi este profesor în Brooklyn, New York. A mai publicat The DVD Revolution: Movies, Cultures, and Technology, The Rise of the Blogosphere şi Blogging America: The New Public Sphere.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.046 sec