Puterea si ajutorul sfinţilor - cu trei vieti inedite de sfinti

Preț: 8,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 94

DESCRIERE

Puterea si ajutorul sfinţilor - cu trei vieti inedite de sfinti: Sfântul Onufrie din Gabrovo, Sfântul Gheorghe din Serdica, Sfânta Zlata din Meglenia - Arhim. Serafim Alexiev

…sfinţii ne descoperă adevărata experienţă religioasă, deschizându-ne ochii asupra lumii duhovniceşti.

Pe lângă această experienţă autentică a sfinţilor există însă şi o alta: naivă, plină de înşelare, a celor care vieţuiesc fără îndrumare şi care caută, fără a se fi desăvârşit întru virtute, vedenii şi minuni, înălţând visarea lor bolnavă până la delir duhovnicesc.

Fără a fi trecut mai înainte, precum sfinţii, pe calea nevoinţei, pătimirilor, înjosirilor şi chinurilor pentru Hristos, aceştia nu deosebesc experienţa duhovnicească adevărată de cea mincinoasă.

Citind vieţile sfinţilor – o comoară nepreţuită de spiritualitate – şi chemându-i pe aceştia în rugăciunile noastre, vom înţelege, cu adevărat, ce este viaţa duhovnicească şi vom dori să nu ne abatem de la calea lor.

În acest chip, ne vom apropia de Sfânta Biserică Ortodoxă, de credinţa ei, de înaltele ei idealuri, vom plăcea lui Dumnezeu şi vom ajunge la scopul final al existenţei noastre pământeşti – mântuirea.

Vieţile a trei sfinţi din Balcani, traduse pentru prima oară în româneşte, întregesc, prin pilda vieţuirii acestor minunaţi plăcuţi ai lui Dumnezeu, cartea folositoare de suflet a arhimandritului Serafim Alexiev, iscusit părinte duhovnicesc şi teolog de la sud de Dunăre.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0234 sec