Ptrintesa Bibescu - Ultima orhidee

Ptrintesa  Bibescu - Ultima orhidee
Preț: 59,95 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-150-083-6
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 740
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Crescută pe treptele mai multor tronuri, Martha Bibescu devine la rândul său, una dintre reginele atemporale care îl fascinau pe Proust și îl fermecau pe Claudel.
Mereu avidă de orizonturi noi, ca și de oameni noi, cerceta totul din dorința de „a ști înaintea altora”, de a fi în același timp în inima și creierul acestei Europe, a cărei muză se credea.
În romanele ei, ca și în „Jurnalul” inedit, una dintre principalele surse ale acestei biografii, ea a știut să evoce multe figuri tragice sau pitorești, de la familia regală a României și Marii Britanii, până la ultimii Romanovi, de la Proust la Churchill, de la Gorki la Mussolini, de la Anatole France la Contesa de Noailles, trecând prin Henry de Jouvenel, Goering și Ramsay Mac Donald. Dintre contemporani, puțini sunt cei ce scapă de acuitatea privirii ei, de finețea judecății și, de vorba ei uneori înțepătoare.
Această biografie, care utilizează documente de arhivă și corespondență – încă necunoscute – reînvie un personaj și dezvăluie fețele unei epoci.
Traducerea: Constantin Popescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec