Psihologie şi psihopatologie canină

Psihologie şi psihopatologie canină
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011
Pagini: 208
Format: 16,5x23,5
Categoria: Veterinara

DESCRIERE

Lucrarea de faţă oferă un cadru de referinţă practicianului veterinar şi dresorului de câini.
Spre o mai coerentă prezentare, conţinutul lucrării a fost structurat în trei părţi: una de psihologie a speciei canine, una de psihopatologie şi una de tratament al tulburărilor comportamentale.
În partea de psihologie au fost identificate şi analizate principalele aspecte ale psihologiei şi fiziologiei activităţii nervoase superioare, abordând conceptele de dezvoltare şi normalitate psihică a vieţii câinilor, prezentând succesiv procesele biologice ale percepţiei (senzaţii, reprezentări, memorie şi gândire, capacitate de imaginaţie etc.), continuând cu procesele ce duc la exprimarea afectivităţii, ale personalităţii canine şi ale temperamentului cu insistenţe asupra psihologiei câinelui „adolescent”, perioada cu cea mai mare influenţă asupra psihicului viitorului adult.
În partea de psihopatologie au fost identificate şi sistematizate cele mai importante manifestări socio-psihopatologice la câini, încercând alăturarea lor de unele aspecte psihopatologice considerate ca având etiopatogeneză comună cu cele similare la om. Tulburările comportamentale prezentate au fost încadrate în categoria tulburărilor de personalitate (unele tipuri de agresivitate), a psihonevrozelor (fobia, anxietatea), a tulburărilor induse de vârsta înaintată, a tulburărilor de emotivitate şi a instinctelor.
În cea de-a treia parte sunt prezentate cele mai importante modalităţi de profilaxie specifică şi nespecifică, precum şi modalitatea de tratament alopat al afecţiunilor comportamentale la câine.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.041 sec