Psihologie judiciară

Preț: 75,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 544
Format: 16,5x23,5

DESCRIERE

Cursul universitar de Psihologie judiciara ne surprinde in modul cel mai placut prin evidenta tangibila a aspectelor practic-aplicative. Spetele si analizele de caz (vezi modulul dedicat psihologiei erorii judiciare si detectiei comportamentelor simulate) precum si excelenta abordare a psihologiei duelului judiciar aparare-acuzare in cadrul judecatii sunt provocari apte sa suscite interesul viitorilor magistrati care se formeaza in cadrul Institutului National al Magistraturii. Din aceste considerente, in conformitate si cu convingerile profesionale proprii, gasesc utila, pertinenta si oportuna aparitia prezentei lucrari, recomandand-o calduros auditorilor de justitie.
Dr. Octavia Spineanu-Matei, magistrat-judecator
Director al Institutului National al Magistraturii

Abordarea clasica, act infractional - marturie - ancheta - judecata etc., este in aceasta lucrare pretentios nuantata din perspectiva actului infractional ca provocare exploratorie, iar duelul judiciar zaboveste cu seriozitate asupra psihologiei apararii (problematica pana acum inexistenta in literatura de specialitate), fara a mai vorbi de personalitatea criminala abordata complex in relatia exploratorie cu mediul habitatual si circumstantele favorizante.
Cursul este, din punctul nostru de vedere, o reusita si, dincolo de toate, un exercitiu benefic studentilor in drept si nu numai lor. Odata cu aparitia cursului, aprofundarea psihologiei judiciare in programele facultatilor de drept capata, iata, un reper solid apt sa contribuie la componenta informativ-formativa si de cultura profesionala a magistratului in statul de drept.
Prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu

Fara a exagera catusi de putin, cursul este o lucrare de referinta, impunandu-se atat prin profunzimea de idei, cat si prin complexitatea si intinderea abordarilor de probleme. Dimensiunea demersului descriptiv-demonstrativ este dublata de o exceptionala conotatie aplicativ-pragmatica, autorul reusind valorificarea unei documentatii reale, selectionata din cazuistica complexa a carei solutionare, in calitate de expert psiholog criminalist, a fost preocuparea dlui dr. Tudorel Butoi aproape treizeci de ani. Din aceste considerente, recomand lucrarea prioritar studentilor la psihologie si drept, dar fara rezerve, in egala masura, si magistratilor consacrati, corpului aparatorilor, medicilor legisti, expertilor criminalisti si tuturor celor care slujesc cu devotament echilibrul balantei justitiei.
Chestor de politie, Prof.univ. dr. Gheorghe Popa
Rector al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza"

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0247 sec