PSIHOLOGIE&CINEMATOGRAFIE

PSIHOLOGIE&CINEMATOGRAFIE
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 208
Format: 15x23
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Ne poate ajuta filmul sa ne rezolvam problemele emotionale? Sa gasim raspunsuri la intrebarile despre noi insine? Sa gasim solutii de a iesi din depresii? Sa aflam cine suntem?

Cinematografia este o reprezentare a realitatii cotidiene in care ne putem regasi, in care ne putem oglindi?

Care sunt acele functii psihosociale ale filmelor ce actioneaza direct asupra mecanismelor subtile ale omului?

Filmoterapia este o noua provocare in psihoterapie, iar Dr. Elena-Claudia Rusu primul psihoterapeut curajos si cu inima larg deschisa atat catre psihologie, cat si catre film si cinematografie.

Filmoterapia este o tehnica terapeutica relativ noua. Ea a aparut în anii ‘90 si presupune vizionarea de catre client a unor pelicule atent selectate anterior de psihoterapeut în vederea atingerii obiectivelor terapeutice stabilite anterior de cei doi.

Este vorba despre utilizarea sistematica a unor filme aristice sau narative de gen în scop terapeutic.

în lume, terapia prin film sau „cinematherapy“, termenul consacrat în limba engleza este promovata de specialisti, psihoterapeuti, psihiatrii, asistenti medicali, consilieri scolari si organizationali, asistenti sociali precum: Birgit Wolz, Fuat Ulus, Michael Kalm, Stuart Fischoff, Gary Solomon- S.U.A., Peka Lehto (Finlanda), Bernie Wooder (Anglia).

în România, am preluat si îmbogatit aceasta tehnica din perspectiva terapiei cognitiv-comportamentale în cadrul unei teze de doctorat. De asemenea, am creat si definit termenul românesc de „filmoterapie”.

Rezultatele cercetarilor mele vor fi publicate într-o carte pe care o voi promova din timp pe acest site.

în prezent, sunt interesata sa studiez relatia dintre scenariile de viata (concept fundamental în analiza tranzactionala) si preferintele pentru anumite genuri de filme si, respectiv, personaje.

- Elena-Claudia Rusu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.051 sec