Psihologia sportului. Ghid pentru optimizarea performanţelor

Psihologia sportului. Ghid pentru optimizarea performanţelor
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 312
Categoria: Sport

DESCRIERE

Cum atingi performanţa în sport? Care sunt resursele motivaţiei şi ale spiritului de echipă? Cum funcţionează vizualizarea în cadrul antrenamentului şi în ce fel gestionezi agresivitatea şi epuizarea? Iată o parte din întrebările la care răspunde acest volum colectiv, scris de psihologi sportivi care au consiliat performeri din sfere diverse: de la gimnastică şi crichet la atletism şi tenis.
Cartea prezintă o serie de exerciţii şi de tehnici ce pot fi adaptate şi aplicate de psihologi, antrenori şi competitori pentru sporirea performanţei. De asemenea, este un bun ghid pentru evaluarea corectă a nevoilor sportivilor, inclusiv a copiilor care vin la antrenament, precum şi pentru mai buna coeziune a echipelor.

Psihologia sportivă ar trebui să fie un element esenţial în antrenamentul sportivilor, antrenorilor, arbitrilor, profesorilor şi chiar al administratorilor sportivi. Ea îi va permite sportivului să performeze la capacitatea maximă, îl va ajuta pe antrenor să scoată la suprafaţă potenţialul maxim al sportivului sau al echipei sale şi va contribui la creşterea nivelului de plăcere în cazul copiilor care participă la competiţii sportive. De asemenea, va împiedica sportivii să se plafoneze, să-şi piardă motivaţia sau chiar să abandoneze sportul.
Stephen S. Bull

Cartea se adresează sportivului, dar şi membrilor echipelor care doresc să întreţină sau să optimizeze coeziunea; totodată, ea îi priveşte pe antrenorii care doresc să integreze antrenamentul mental în practica lor, dar poate veni şi în ajutorul părinţilor copiilor care practică sportul de performanţă şi al personalului de specialitate (medici, fizioterapeuţi) care doreşte să îşi lărgească orizontul de cunoştinţe în acest domeniu.
Irina Holdevici

Steve Bull este psiholog, consultant în domeniul performanţei sportive şi în afaceri. A participat la Jocurile Olimpice cu echipa de crichet a Angliei în calitate de "psiholog de echipă", dar şi la şedinţe de coaching în diverse companii din Europa, SUA şi Orientul Mijlociu. Psihologul britanic a publicat recent volumul de succes Planul de joc: Ghid pentru un psihic rezistent la serviciu.


Cuprins:

Cui i se adresează psihologia sportului
Prefață la ediția română de Irina Holdevici
Mulţumiri
Autorii colaboratori

1 Introducere în psihologia sportului (Stephen J. Bull)
2 Motivaţia (Richard Cox)
3 Stresul şi anxietatea (Graham Jones)
4 Agresivitatea (Larry Leith)
5 Interpretarea succesului şi a eşecului (Stuart Biddle)
6 Pregătirea mentală pentru concurs (Brian Miller)
7 Psihologia relaţiei antrenor‑sportiv (Peter Terry)
8 „Team building": dezvoltarea spiritului de echipă (John Syer)
9 Copiii şi sportul (Misia Gervis)
10 Sindromul de epuizare (burnout) (Adrian Taylor)
11 Rolul psihologului sportiv (Stephen J. Bull)
12 Concluzii şi recomandări (Stephen J. Bull)

Glosar

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.068 sec