Protectia investitiilor straine directe in domeniul energiei

Protectia investitiilor straine directe in domeniul energiei
Preț: 199,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 456
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

978-606-18-0030-8
Data aparitiei: 09 Iul 2012
Nr pagini : 456

Prezenta lucrare este o continuare a monografiei aceluiaşi autor: „Protecţia investiţiilor străine directe în Uniunea Europeană”, care a fost publicată până în prezent în limbile poloneză, rusă şi română.
Protecţia investiţiilor este un concept cu impact atât asupra investitorilor individuali, cât şi asupra întregii societăţi contemporane, importanţa lui crescând exponenţial de la un an la altul. Domeniul energiei împreună cu industria automobilelor şi sectorul bancar reprezintă domenii fundamentale ale economiei unui stat. Energetica cuprinde nu numai producerea energiei electrice sau a altor tipuri de energie, ci şi exploatarea şi prelucrarea materiilor prime energetice, transportul şi folosirea energiei.
Lucrarea de faţă analizează protecţia investiţiilor străine din domeniul energiei în sensul ei cel mai larg. O atenţie deosebită este acordată Tratatului Cartei Energiei care constituie cel mai important instrument internaţional de protecţie a investiţiilor din acest domeniu. Lucrarea conţine de asemenea şi o traducere a unor prevederi selectate din Tratatul Cartei Energiei şi un rezumat al dispoziţiilor din domeniul energiei din Republica Cehă şi din Uniunea Europeană.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.051 sec