Proiectarea si livrarea programelor de Training

Proiectarea si livrarea programelor de Training
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Management

DESCRIERE

Proiectarea si livrarea programelor de training pune la dispozitia specialistilor din domeniu cea mai mare parte a cunostintelor fundamentale definite de Standardele Profesionale ale CIPD (The Chartered Institute of Personnel and Development).

Aceste cunostinte intra in categoria clara si distincta a "instruirii si invatarii", alaturi de alte patru:

* invatarea si dezvoltarea;
* formarea manageriala;
* managementul invatarii si cunostintelor organizationale;
* managementul functiei de instruire-dezvoltare.


Cartea se adreseaza studentilor care se pregatesc pentru a deveni specialisti in proiectarea si livrarea cursurilor de instruire din cadrul programului de dezvoltare profesionala al CIPD. Exista insa si alte categorii de persoane care pot gasi aici multe lucruri de folos:

* participantii din cadrul altor programe ale CIPD sau care vor sa obtina calificarea Certificate in Training Practice de la CIPD;
* persoanele care urmeaza studii postuniversitare care au o componenta de management al resurselor umane sau de dezvoltare a resurselor umane. In plus, trainerii, profesionistii de resurse umane, managerii si directorii executivi vor face multe descoperiri utile in aceasta carte.


Fiecare capitol urmeaza indeaproape obiectivele de invatare si continutul precizat de cei zece indicatori ai standardului profesional:

1. Analizarea si interpretarea contextului organizational si a mediului de afaceri, pentru a asigura compatibilitatea cursului de instruire cu nevoile mediului de afaceri si pentru a obtine sprijinul partilor interesate de instruire.
2. Folosirea de metode eficiente de investigare si analiza, pentru a-i ajuta pe clienti sa identifice nevoile carora le pot raspunde cel mai bine prin instruire, indiferent de nivelul organizational caruia ii apartin.
3. Colaborarea cu toate partile interesate pentru a concepe si pregati solutii de instruire corecte, accesibile, eficiente si oportune, ca raspuns la nevoile identificate.
4. Proiectarea in regim de colaborare a unor evenimente de instruire (inclusiv a unor programe formale), fundamentate pe principiile invatarii si care folosesc resursele disponibile in mod eficient si cu eficacitate.
5. Asigurarea unei desfasurari corecte, accesibile, eficiente si oportune a instruirii.
6. Folosirea unor tehnologii adecvate in cadrul instruirii si al procesului de invatare.
7. Furnizarea de asistenta in realizarea unui transfer eficace al continutului invatarii.
8. Monitorizarea si evaluarea programelor de instruire intr-o maniera practica, prompta si rentabila, precum si convenirea impreuna cu partile interesate a schimbarilor in livrarea instruirii si in practicile acesteia.
9. Gestionarea, administrarea si promovarea pe piata a activitatii de instruire, folosind noile tehnologii in functie de situatie.
10. Asumarea responsabilitatii pentru propria formare profesionala continua.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.027 sec