Profeţiile de la Celestine - ghid practic

Profeţiile de la Celestine - ghid practic
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

"Ghidul Profeţiilor de la Celestine" continuă să dezvolte ideile prezentate în "Profeţiile de la Celestine" şi aduce informaţii suplimentare, încurajează cititorul să investigheze singur aceste implicaţii, în propria sa manieră.

Titlul în engleză: "The Celestine Prophecy - An Experiential Guide"

Prin intermediul cărţii parcurgem nouă viziuni spirituale care trezesc în noi dorinţa de a da o semnificaţie vieţii noastre, călăuzindu-ne paşii către cunoaşterea de sine şi conectarea la energia universală.
Autorii urmăresc aprofundarea noţiunilor din "Profeţiile de la Celestine" şi propun metode simple şi clare ce pot fi aplicate în viaţa de zi cu zi.
Fragment din carte

"Un întreg repertoriu fascinant de capacităţi umane ieşite din comun a fost proclamat încă din timpurile biblice, de la miracolele vindecătoare ale lui Iisus şi până la apariţia lui miraculoasă după răstignirea pe cruce, sau fenomenele ulterioare legate de misticii creştini: apariţia stigmatelor, aureole luminoase, absenţa hranei timp de ani de zile, emanarea unor mirosuri sacre şi a unor fluide vindecătoare, telekinezia sau capacitatea de a mişca obiectele materiale fără a le atinge. Se cunosc numeroase cazuri de profeţii, telepatie şi clarviziune trăite de sfinţi, dar şi de maeştrii zen, de sufiţi, de yoghini sau de şamani.
Prin anii 1960, antropologul Carlos Castaneda a spulberat limitele înţelegerii lumii materiale prin publicarea învăţaăturilor şamanului Don Juan. Puterile şamanilor, precum călătoriile în lumea subpământeană, vindecările, divinaţia sau schimbarea formei fizice, ne-au silit să ne punem întrebări şi să cercetăm care sunt capacităţile - aparent nelimitate - ale fiinţei umane. Spre exemplu, existã numeroşi antropologi care au asistat la demonstraţii ale şamanilor care realizau operaţii chirurgicale rituale pe propriile lor corpuri, fără să simtă vreo durere şi fără ca ulterior să rămână cu cicatrice. Totuşi, adevărata natură a acestor practici vindecatoare străvechi se află dincolo de aceste fenomene exterioare manifestate de şamani.
Interesul crescând faţă de şamanism demonstrează afirmaţia Manuscrisului potrivit căreia oamenii au nevoie sã experimenteze personal stările modificate de conştiinţa, precum şi dorinţa lor de a se racorda la sursa divină. Şamanismul reprezintă o experienţă directă de comunicare spirituală cu Pământul şi de racordare la înţelepciunea naturii. După cum afirmă antropologul Michael Harner, una din cele mai mari autorităţi în domeniul şamanismului: "Diferitele tehnici folosite vreme îndelungată de către şamani, precum schimbarea stării de conştiinţă, reducerea stării de stres, vizualizarile, gândirea pozitivă sau ajutorul primit de la surse invizibile au ajuns să fie astăzi larg acceptate şi aplicate în practicile holistice contemporane". În lucrarea sa, "Calea şamanului", Michael Harner descrie metodele şamaniste de vindecare, care nu mai sunt limitate astăzi la câţiva iniţiaţi, putând fi învăţate de oricine este interesat în practicarea acestor metode. Prin cunoasterea directa, o persoana invata sa sustina o anumita putere personala si sa treaca la vointa dintr-o stare de constiinta in alta. Aceste practici spirituale strãvechi, care au fost aplicate pretutindeni in lume, s-ar putea dovedi vitale pentru reconcilierea noastra cu natura.
Fenomene uluitor de asemănătoare se manifestă uneori şi în domenii extrem de variate. Spre exemplu, sfinţii catolici, lama-şii tibetani şi şamanii eschimoşi au demonstrat, în egală măsură, capacitatea de a genera fenomene precum căldura internă (producerea unei temperaturi înalte în condiţii de ger sau în mările nordului). Se cunosc cazuri de levitaţie ale unor maeştri taoişti, dar şi a adepţilor altor religii, deşi până acum nu existau dovezi ştiinţifice în această privinţă. Sfinţii hinduşi s-au lăsat îngropaţi perioade lungi de timp, în stări catatonice, şi au supravieţuit. Corpurile multor personalitãţi religioase, precum Paramahansa Yogananda sau numeroşi alţi sfinţi creştini, nu s-au descompus dupã moarte. Existã cazuri de maeştri care au fost observaţi în douã locuri simultan (bilocaţie). Comunicarea telepaticã cu aborigenii anumitor triburi de pe Amazon care nu vorbeau decât propria lor limbă a fost experimentată de numeroşi exploratori (care vorbeau numai limba engleză).
În trecut, biserica catolicã a realizat cercetări ieşite din comun ale capacitãţilor şi evenimentelor supra-normale ale sfinţilor, pentru a-i putea canoniza. De la începutul acestui secol s-au facut numeroase investigaţii ştiinţifice ale efectelor fiziologice ale practicilor spirituale, precum şi ale capacităţilor şi stărilor supra-normale."

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.026 sec