Proceduri rapide de recuperare a creantelor. Cereri, comentarii, practica judiciara

Proceduri rapide de recuperare a creantelor. Cereri, comentarii, practica judiciara
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 208
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Data aparitiei: Octombrie 2011Dinamica, uneori imprevizibilă, a economiei mondiale determină o nevoie sporită din partea actorilor economici de a optimiza procesul de înlăturare a situaţiilor de blocare a resurselor financiare. Legea română stabileşte modalităţi diferite la care creditorul poate recurge pentru recuperarea creanţelor sale: procedura insolvenţei, recuperarea creanţei prin intermediul procedurii de drept comun sau apelul la procedura somaţiei de plată, respectiv la procedura ordonanţei de plată.

În alegerea finală, creditorul trebuie să ţină cont de specificitatea propriilor sale creanţe. Însă, aplicarea procedurilor introduse de O.G. nr. 5/2001 şi O.U.G. nr. 119/2007 oferă, faţă de procedura de drept comun, două elemente extrem de importante: reducerea timpului şi, respectiv, a costurilor angrenate în procesul de recuperare a creanţelor.

Realizată într-o manieră exhaustivă, prezenta lucrare "Proceduri rapide de recuperare a creantelor" cuprinde informaţii utile pentru practicienii dreptului privat din ţara noastră, şi nu numai.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.052 sec