Privind înapoi prin fereastra bucătăriei

Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 320
Format: 13,2x20

DESCRIERE

Dagmar Dusil a ales să ne vorbească despre frumuseţea inefabilă a convieţuirii într-un oraș cândva de basm, aruncat de istorie în malaxorul îngrădirilor, lipsurilor, suspiciunii generalizate și nesiguranţei. Într-o limbă poetică, a cărei tensiune este mereu ţinută în frâu, scriitoarea extrage frumuseţile mărunte și liniștea din interiorul acestui zgomot de fond al istoriei comuniste, scrutând din intimitatea familiei bucătăria cu reţetele ei nemţești-românești-ungurești-austriece etc. Fiecare reţetă este un prilej de rememorare a vieţii de altădată din Sibiu și din România, o readucere laolaltă a bunicilor, părinţilor, rudelor și prietenilor ei în locul mic și retras din care nu se poate emigra niciodată decât pentru a avea unde să te întorci.

Flori Bălănescu

Dagmar Dusil, prozatoare, poetă, eseistă, editoare şi traducătoare, s-a născut la Sibiu în 1948. A urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii Babeş‑Bolyai din Cluj‑Napoca şi după absolvire a predat limba engleză în oraşul natal.

În 1985 a plecat în Germania de Vest. De-a lungul timpului a colaborat cu numeroase publicaţii atât din România, cât şi din Germania, semnând poezie, eseu şi cronică muzicală. Este director cofondator al editurii Johannis Reeg, ce publică în special lucrări legate de Transilvania.

Titlu original: Blick zurück durchs Küchenfenster

Traducător: Michael Astner

Copertă: Griffon and Swans, www. griffon. ro

Anul apariției: 2013

Număr pagini: 320

Format: 13, 2 × 20 cm

ISBN: 978-606-588-525-7

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0129 sec