Print si cersetor-Mark Twain

Print si cersetor-Mark Twain
Preț: 11,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2020

DESCRIERE

Mark Twain, a fost un scriitor, satirist si umorist american.
In ciuda problemelor sale financiare, Twain a fost renumit pentru umorul si buna dispozitie, datorita carora s-a bucurat de o popularitate imensa in intreaga lume. La apogeu, el a fost probabil cel mai popular american din acea vreme. In 1907, publicul s-a inghesuit la expozitia Jamestown doar ca sa-l zareasca pe Mark Twain. S-a bucurat de prietenia mai multor celebritati, intre care autorul si criticul literar William Dean Howells, politicianul si autorul Booker T. Washington, inginerul si inventatorul Nikola Tesla, scriitoarea Helen Keller si magnatul Henry Huttleston Rogers. Autorul american William Faulkner a scris despre Tawin ca a fost ''parintele literaturii americane''.
In 1867, calatorind prin Europa si Ocidentul Mijlociu(eveniment aflat la baza colectiei de scrisori de calatorie The inocents Abroad), Twain l-a cunoscut pe Charles Angdon, care i-a aratat o fotografie surorii sale, Olivia. Twain a sustinut ca s-a indragostit la prima vedere; abia in anul urmator a cunoscut-o pe Olivia. Cei doi s-au logodit in 1869 si s-au casatorit in februarie 1870, la Elmira New York. Dupa ce s-au stabilit la Buffalo, Olivia a nascut un baiat, Langdon, care din nefericire a murit la varsta de un an si sapte luni.
Twain si sotia au avut trei fiice: Susy, Clara si Jean Clemens. Casnicia lor a durat timp de 34 de ani, pana la deecesul Oliviei in 1904.
Twain a trait mai mul decat Jean si Susy. El a trecut printr-o perioada de depresie profunda, inceputa in 1896, pe cand se afla intr-un turneu de lecturi in Anglia, la aflarea vestii ca fiica sa favorita, Susy, a murit de meningita. Decesul sotiei, precum si deceul altei fiice, Jean, la 24 decembrie 1909, i-au adancit depresia.
Mark Tawin se opunea si condamnda Razboul Filipino-American (1899-1913). De asemeanea, in anii 1860 si 1870 se opunea interventiei americane in Insulele Hawaii.
Twain a murit in 1910 si este inmormantat la Elmira, statul New York.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.046 sec