Principalele institutii ale dreptului civil roman - Suport de curs

Principalele institutii ale dreptului civil roman - Suport de curs
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2009
Pagini: 140
Format: 14,5x20
Categoria: Civil

DESCRIERE

Din cele mai vechi timpuri dreptul a evoluat, adaptându-se schimbărilor produse în realitatea socială şi politică din fiecare ţară, respectând tradiţiile şi spiritul caracteristic diverselor popoare, necesităţile sociale şi istorice specifice.
Prezenta lucrare intitulată Principalele instituţii ale dreptului civil român este un curs destinat în principal studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, care timp de un semestru studiază disciplina drept civil.
Ţinând seama de profilul facultăţii căreia i se adresează, în curs sunt prezentate numai aspectele cu caracter general, autoarea raportându-se, acolo unde a fost cazul, la soluţiile practicii judiciare.
Dat fiind faptul că lucrarea tratează principalele instituţii ale dreptului civil, ca raportul juridic civil, actul juridic civil, răspunderea juridică, succesiunile, contractele, ea constituie un instrument util şi pentru teoreticienii şi practicienii dreptului.
Într-o societate în care abundenţa legilor şi modificarea lor rapidă nu asigură timpul necesar de a fi reţinute în comportamentul de zi cu zi al cetăţeanului, se simte nevoia certitudinii şi siguranţei marilor instituţii de drept civil.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec