Principalele institutii ale dreptului civil roman. Editia a II-a

Principalele institutii ale dreptului civil roman. Editia a II-a
Preț: 26,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 228
Format: 17x24
Categoria: Civil

DESCRIERE

Din cele mai vechi timpuri dreptul a evoluat, adaptându-se schimbărilor produse în realitatea socială şi politică din fiecare ţară, respectând tradiţiile şi spiritul caracteristic diverselor popoare, necesităţile sociale şi istorice specifice.

Prezenta lucrare, intitulată Principalele instituţii ale dreptului civil român, este un curs destinat în principal studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, care timp de un semestru studiază disciplina drept civil.

Ţinând seama de profilul facultăţii căreia i se adresează, în curs sunt prezentate numai aspectele cu caracter general, autoarea raportându-se, acolo unde a fost cazul, la soluţiile practicii judiciare.

Dat fiind faptul că lucrarea tratează principalele instituţii ale dreptului civil, ca raportul juridic civil, actul juridic civil, răspunderea juridică, succesiunile, contractele, ea constituie un instrument util şi pentru teoreticienii şi practicienii dreptului.

Într-o societate în care abundenţa legilor şi modificarea lor rapidă nu asigură timpul necesar de a fi reţinute în comportamentul de zi cu zi al cetăţeanului, se simte nevoia certitudinii şi siguranţei marilor instituţii de drept civil.


CUPRINS:


Introducere
Abrevieri

Capitolul 1
Prezentare generala

Capitolul 2
Izvoarele dreptului roman

Capitolul 3
Subiectele de drept
……………………………


Autor: Gabriela Cristina Frentiu

Data aparitiei : 10.04.2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.076 sec