Prima dragoste, ultimele ritualuri. In asternuturi

Prima dragoste, ultimele ritualuri. In asternuturi
Preț: 27,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 348
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza si note de Dan Croitoru si Raluca Truscanu

„Au fost ca o cercetare de laborator pentru mine. Am avut sansa sa incerc diferite lucruri, sa ma descopar pe mine insumi ca scriitor” – spunea Ian McEwan despre poves­tirile adunate in volumul cu care a debutat in 1975. Fiind opera unui tinar care experimenteaza cu propriile im­pulsuri si limite, il vom descoperi intr‑o ipostaza preocu­pata de ideea adolescentei, acea demarcare fina si, de cele mai multe ori, confuza intre copilarie si maturitate, in care frinturi de inocenta intilnesc revelatii din lumea adultilor. Tensionate, uneori sumbre, de atmosfera, poves­tirile din acest volum exploreaza teme sexuale, perver­siunea si grotescul, in varii si neasteptate forme, si ne arata cum crima se poate naste din monotonia existentei, cum perversitatea poate decurge dintr‑o curiozitate ado­lescentina, iar raul in stare pura poate fi solutia unei insuportabile singuratati.

„Un scriitor talentat, sprijinit de o imaginatie absolut originala.” (Julian Barnes)

„Prima dragoste, ultimele ritualuri... reprezinta o performanta stralucita, impresionanta si stranie deopotriva.” (The Observer)

„Un autor care-si stapineste perfect mijloacele epice. Povestirile lui Ian McEwan, cu scriitura lor calma, precisa si incarcata de senzualitate, stau sub semnul realismului magic – o transfigurare a realitatii inconjuratoare, cu un efect neasteptat.” (New York Review of Books)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.020 sec