Prezentare comparativa noul Cod de procedura civila si Codul anterior Republicat în M. Of. nr. 545 din 3 august 2012

Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2012
Pagini: 578
Format: 14,5x20,5
Categoria: Noul Cod Civil

DESCRIERE

Data aparitiei: Septembrie 2012


Noul Cod de procedura civila reprezinta un moment de referinta in lumea juridica romaneasca, o reasezare a principiilor care guverneaza procedura civila in concordanta cu realitatea social-economica actuala.

Intrarea in vigoare a unui Nou cod de procedura civila presupune cel putin trei intrebari legitime care se contureaza in mintea fiecarui practician: Ce aduce nou acest nou cod?, Cum se va aplica noua legislatie? si, nu in ultimul rand, Ce institutii si principii cu care eram obisnuiti nu se vor mai aplica?

Prezentul material isi propune sa raspunda, macar partial, acestor intrebari si nu se vrea a fi altceva decat o prezentare schematica a principalelor elemente de noutate aduse de viitorul Cod de procedura civila. Ca atare, am incercat, pe cat posibil sa nu facem afirmatii interpretabile, limitandu-ne la prezentarea raspunsurilor pe care le-am putut identifica raportat la cele trei intrebari.

In conditiile unei asemenea reforme procedurale, va reveni in sarcina doctrinei si, mai ales, a practicii judiciare sa clarifice aspectele interpretabile ce vor fi generate de intrarea in vigoare a acestui cod, in special cele legate de aplicarea in timp a legislatiei procesuale, iar aspectele punctate in acest material isi vor gasi rezolvarea prin decizii ale instantelor de judecata si prin clarificarile doctrinare atat de necesare care suntem convinsi ca nu vor intarzia sa apara.

Pana atunci, practicianului care va fi pus in situatia sa vada „la cald” diferentele dintre cele doua coduri si sa incerce sa inteleaga noile reglementari, in special lui, ii oferim spre lecturare acest material.

In acelasi timp, acest material vine in intampinarea studentilor si absolventilor facultatilor de drept si a celor de administratie publica, pentru asimilarea cat mai rapida a noutatilor in materie.

In material, s-a facut trimitere intotdeauna la textul din Cod sau din Legea de punere in aplicare si, ori de cate ori am apreciat necesar, am reprodus in notele de subsol textul legal incident, semnaland diferentele care au survenit in raport cu vechea reglementare, si cu textele din legile speciale. Informatiile cuprinse in Legea de punere in aplicare au fost sistematizate si grupate tematic, pentru o mai usoara asimilare a informatiilor.

Autorul

Date tehnice

Titlu: Prezentare comparativa noul Cod de procedura civila si Codul anterior
Pret: 25, 00 RON
ISBN: 978-973-127-887-2
Format: A5 14, 5 x 20
Pagini: 578

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0135 sec