PRAGMATISMUL CARE NE LIPSESTE

PRAGMATISMUL CARE NE LIPSESTE
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 240
Format: 20,5x14
Categoria: Stiinte Politice

DESCRIERE

Exista la multi o imagine falsa, cum ca America ar fi o jungla. De fapt, daca ne gandim la lumea vegetala, poate ca imaginea nici nu e falsa: e aici o bogatie si varietate nemai­întalnita de specii. Dar daca ne gandim la animale, cred ca o imagine mai buna ar fi aceea de savana. Adica, un loc în care convietuiesc o groaza de specii, într-un echilibru dinamic. Nu neaparat cel tare îi haleste pe toti cei slabi – ar muri si el de foame atunci. Iar cei slabi se constituie în grupuri care se ajuta reciproc sa supravietuiasca.
Europa se pare ca are o imagine diferita despre societatea ideala, ilustrat poate cel mai bine de Suedia «socialista». Tran­spus în lumea animala, am avea mai curand imaginea unui furnicar în care fiecare furnicuta e multumita de soarta, se simte protejata si munceste spasita pentru binele colec­ti­vitatii.
Americanul nu doreste sa fie o «furnicuta» acolo. Tine la dreptul lui de a-si asuma riscuri, de a încerca, de a fi rasplatit daca reuseste si penalizat daca greseste.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Stiinte Politice - Cele mai comentate cărți

Created in 0.066 sec