Povestiri de pe Calea Mosilor - Adina Popescu

Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 256
Format: 13x20

DESCRIERE

Povestiri de pe Calea Mosilor - Adina Popescu

 
Calea Moşilor e lungă, ba e lată. Calea Moşilor e cea mai frumoasă stradă pe care am întâlnit-o, pentru că vom locui aici. Se întinde de la bulevardul Republicii până la magazinul Bucur Obor, care este atât de înalt, încât uneori acoperă până şi soarele. Si blocurile noastre vor fi înalte, însă acum sunt în construcţie. La parterul lor vor fi magazine, iar pe mijlocul străzii va trece tramvaiul 21.

Acum, noi locuim împreună cu bunica, pe strada Ştirbei Vodă, într-un bloc dărăpănat. Anton spune că blocul a prins multe cutremure, iar la următorul mai mare, o să cadă. Lui Anton îi e frică să mai stea aici. Şi mamei îi e frică de bunica. Aşa că trebuie să ne mutăm pe Calea Moşilor, într-un apartament nou, doar al nostru.

Merg împreună cu Anton ca să vizităm şantierul. Peste tot sunt schele care înaltă blocurile.
 
Şi mai sunt şi oameni care mişună ca furnicile. Ei sunt muncitorii care construiesc.

Eu şi Anton sărim peste gropi şi peste mormane de pietriş.

—    Dacă treaba merge bine, până la toamnă ne mutăm...

—    De ce se cheamă Calea Moşilor? întreb eu.

Pentru că aici o să stea multi moşi?

—    N-are nicio legătură cu moşii, râde Anton. Aici era o stradă veche, care a fost demolată. Mergea la piaţa de la Obor, care se numea Târgul Moşilor, pentru că se ţinea de Moşi. Iţi mai aduci aminte când ţi-ai pus tu astă-primăvară o Babă pe 3 martie?

—    Da. Si a fost soare. Mama a zis că-s o fetită bună.

—    Asa... deci ştii cum e cu Babele! In martie, după ce se termină cu Babele, vin Moşii... Iar târgul ăla de care îţi spuneam, acolo, la Obor, avea loc tocmai atunci... de Moşi! Acuma înţelegi?

Nu prea. Mă uit la blocul mare, care se cheamă Bucur Obor, şi mă aştept ca toate ferestrele să se deschidă şi din spatele lor să răsară nişte moşi care să se holbeze la noi. Ce caută ăştia doi, un tată tânăr şi un copil, la noi, pe Calea Moşilor?
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0245 sec