Povestiri cu Pat Hobby

Povestiri cu Pat Hobby
Preț: 19,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 192
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza si note de Alexandra Coliban

F. Scott Fitzgerald este cunoscut pretutindeni in lume datorita romanului-cult Marele Gatsby.

Volumul Povestiri cu Pat Hobby recompune inceputurile cinematografului american, inainte sa devina o industrie.

Cele saptesprezece Povestiri cu Pat Hobby sint inspirate din propriile experiente ale F. Scott Fitzgerald, de pe vremea cind lucra pentru Universal Studios. Pat Hobby, scenarist la Hollywood, traieste intr-o saracie lucie, in ciuda succesului pe care l-a avut in epoca filmului mut. Viata i se reduce la alcool, cinism si o continua preumblare in preajma studiourilor. Majoritatea povestilor il descopera falit, mai tot timpul implicat marunte intrigi financiare sau avind legatura cu mult dorita aparitie pe genericele filmelor. Ineditele intimplari descrise in acest volum sint pline de umor si de nostalgie fata de inceputurile cinematografului american, inainte sa devina o industrie, cum sustine, cu amaraciune, protagonistul.

„Pat Hobby, personajul principal din ciclul de saptesprezece povestiri scrise de F. Scott Fitzgerald, este mai mult sau mai putin un antierou. El este un omulet nascut intr-un mediu exploziv, in care starea naturala de spirit este iritabilitatea si cecurile neonorate sint o realitate fara sfirsit.” (Sunday Book Review)

„Povestirile cu Pat Hobby reprezinta o contributie unica la literatura scrisa despre Hollywood, prin incercarea de a descrie relatia dintre scenarii si realizarea propriu-zisa a unui film. Pat Hobby nu este expresia felului in care se vedea pe sine F. Scott Fitzgerald, asa cum au sugerat unii critici, ci oglindeste lumea salbatica a Hollywoodului, in care personajul se straduia sa supravietuiasca.” (Publishers Weekly)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.025 sec