Postmodernismul in antropologia culturala

Postmodernismul in antropologia culturala
Preț: 22,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 360
Format: 13x20
Categoria: Antropologie

DESCRIERE

Volum premiat in cadrul concursului de debut „Ioan Petru Culianu” pe 2005.
Lucrarea evoca influenta pe care a avut-o postmodernismul in studiile antropologice, combinind deconstructia lui Derrida cu analiza de discurs inspirata de Foucault. Postmodernismul in antropologie a demonstrat faptul ca alteritatea culturala poate fi pusa in evidenta doar de experientele creative pe teren, insotite de tehnici textuale imaginative.
Postmodernismul este un curent de gindire aparut in a doua jumatate a secolului XX, ce reevalueaza, dintr-o noua perspectiva, marile valori culturale ale omenirii, incepind cu cultura greceasca. Desi la origini era o disciplina deschisa catre imprumuturi teoretice, antropologia culturala, in momentul in care obiectul ei traditional – omul „primitiv” si arhaic – a inceput sa dispara de pe scena istoriei, a devenit mai putin capabila sa interogheze noile forme de alteritate.

Cuprins: Radacinile filosofice ale postmodernismului • Configuratii sociale si culturale ale postmodernului • Schita a antropologiei culturale moderne • Antropologia postmoderna • Turnura catre postmodernism: antropologia interpretativa a lui Clifford Geertz • Criza reprezentarii in antropologie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.025 sec