Pomi fructiferi cu coroane pe spalier

Pomi fructiferi cu coroane pe spalier
Preț: 24,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 250
Categoria: Gradinarit

DESCRIERE

Pomi fructiferi cu coroane pe spalier. Pentru ziduri, ca gard viu, pergola … Karl Pieber, Peter Modl

….sunt descrise nenumărate tipuri de spaliere (cordon, palmetă, evantai...) - de la plantarea lângă peretele casei şi până la pergola liberă dar şi gardurile vii din pomi fructiferi şi îngrijirea corectă a acestora.

In plus, este explicată construirea sistemelor de susţinere şi materialele necesare, precum şi plantarea diferitelor tipuri de pomi fructiferi, creşterea şi formarea lor.

Un aspect esenţial este acela al tipurilor şi soiurilor de pomi fructiferi potriviţi palisării pe spaliere. Indicaţiile privitoare la locaţie, îngrijire şi tăiere vă vor asigura că noul dvs. spalier va creşte puternic şi va produce recolta sperată.

Cu ajutorul pomilor fructiferi veţi rezolva două probleme deodată: pe de-o parte, scheletele de susţinere încărcate cu fructe devin - în funcţie de locaţie şi necesităţi - o pavăză, oferind protecţie împotriva vântului şi împodobind în acelaşi timp peretele "gol", iar pe de altă parte ele oferă o recoltă bogată şi delicioasă.

Pomii fructiferi pitici sunt influenţaţi mai puţin de condiţii meteo nefavorabile (precum grindină, vânt, etc.) decât pomii foarte mari. Acest fapt semnifică în principal o rodire timpurie şi o producţie anuală constantă.

Pot fi produse fructe de o calitate superioară dacă se iau mai întâi unele măsuri simple de combatere a plantelor sau animalelor dăunătoare şi de protecţie eficientă împotiva îngheţului pe perioada înfloririi. Iubitorii de fructe au posibilitatea de a obţine culturi din diverse sortimente pe o suprafaţă minimă prin plantarea şi altoirea lor.

Insă, pentru a obţine rezultatul dorit este necesar să cunoaşteţi modurile de înmulţire şi ciclul de creştere pentru fiecare tip de fruct utilizat.

In final, autorii abordează problema celor mai importante boli şi dăunători ai pomilor fructiferi, precum şi posibilităţile de combatere a acestora.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.047 sec