Play-back

Play-back
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 192

DESCRIERE

În ianuarie 1935, povestirea Killer in the Rain îl introduce pentru prima oară pe detectivul Philip Marlowe. Sarcastic, dur şi băutor de calibru, Marlowe rămâne un om al onoarei, un cavaler al secolului XX, cu diplomă de universitate şi înclinaţii poetice. Douăzeci de ani şi şapte romane mai târziu, Marlowe devine sinonim cu termenul „detectiv particular”, iar creatorul său – maestru absolut al şcolii americane hard-boiled a romanului poliţist.

LA ÎNCEPUTUL LUI 1952…
un client necunoscut îl angajează pe Marlowe prin diverşi interpuşi. Sarcina sa este să urmărească o splendidă roşcată care călătoreşte sub numele de Eleanor King. În realitate, o cheamă Betty Mayfield, iar Marlowe o însoţeşte din umbră până la orăşelul de coastă Esmeralda, din California. Acolo, însă, nimeni nu suflă un cuvânt la auzul întrebărilor lui Marlowe.

ÎNSĂ MAYFIELD ESTE URMĂRITĂ...
şi de un al doilea bărbat, care a recunoscut-o în trenul ce o ducea spre vest. Misteriosul personaj vrea să o şantejeze dar, în timp ce Marlowe le dă târcoale prin Esmeralda, şantajistul sfârşeşte mort în camera ei de hotel.

SPERIATĂ...
Betty, „obiectivul” lui Marlowe, îi cere ajutorul. Şi, pentru prima oară în cariera sa, detectivul se hotărăşte să ajute persoana pe care trebuia să o urmărească şi să se întoarcă împotriva clientului care îl angajase. Pe măsură ce intră în scenă o galerie de personaje dubioase, printre care un avocat taciturn, un gangster „pensionat” şi un ucigaş plătit, cazul devine din ce în ce mai complicat...

„Philip Marlowe este şi va rămâne chintesenţa detectivilor particulari.”

Los Angeles Times

„Chandler a creat o încununare a eroului American: înţelept, dar plin de speranţă, meditativ, dar aventuros, sentimental, dar cinic şi, mai mult decât orice, rebel.”

The New York Times Book Review

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.019 sec