Plante şi miresme biblice - Hrană pentru suflet şi trup

Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 272
Format: 16,5x23,5

DESCRIERE

O carte în care autorii ne „traduc” reţetele scrise de Domnul în plante

Dumnezeu a înzestrat plantele cu frumusețe, cu grație, dar și cu proprietăți vindecătoare și nutritive: ele au fost create, potrivit Vechiului Testament, pentru a ne mângâia sufletul și a ne vindeca și hrăni trupul. Autorii acestei cărți extraordinare, „Plante și miresme biblice”, acad. dr. Ovidiu Bojor şi col. farm. Dumitru Răducanu, descifrează structura informațională a unui număr de aproximativ 90 de plante cu puteri terapeutice, menționate în Vechiul și-n Noul Testament.  Faptul că plantele au fost create în a șasea zi a Facerii dezvăluie că Domnul – în iubirea și-n inteligența sa uluitoare – a anticipat prin ele remediile pentru bolile posibile ale sufletului și ale trupului omenesc. Câmpiile, grădinile, pădurile și întreaga natură formează o farmacie uriașă, pe care – cu profesionalism, cu îndrăzneală, cu iubire de oameni și cu acuratețe – cei doi autori ai cărții „Plante și Miresme Biblice” ne-o arată și ne-o dăruiesc, așa cum este ea „în lăuntru”, în partea sa ascunsă, dătătoare de vindecare. Cu alte cuvinte, autorii ne traduc rețetele scrise de Dumnezeu însuși în plante, în flori, în semințe și-n rădăcini, iar noi ar trebui doar să luăm aceste excepționale traduceri și să ne întoarcem la „doctorul divin”, încredințați fiind că cel ce a știut că ne vom îmbolnăvi ne-a scris „în plante” și cum să ne vindecăm. Rețetele vindecătoare și hrănitoare se regăsesc în minunata carte a celor doi oameni de știință, care au avut viziunea întâlnirii științei cu credința și a umanului cu divinul, studiind imperiul farmaceutic ascuns în lumea tulburătoare a plantelor biblice.

„Plante și miresme biblice”, plante și miresme divine, aș spune eu, este o carte care trebuie să ne stea aproape, căci ea ne va ajuta să ne împrietenim cu plantele și să ne bucurăm că ele sunt un dar divin, care – folosit cu înțelepciune, iubire și credință, la vremea potrivită – ne poate reda starea de bine și chiar sănătatea sufletului și a trupului.

Maria Timuc


        „Şi a zis Dumnezeu: „Iată, vă dau vouă toată iarba dătătoare de sămânţă pe faţa`ntregului pământ, şi tot pomul purtător de rod cu sămânţă de pom într`nsul; acestea vă vor fi vouă spre hrană.“

(Facerea 1: 29)        Doi oameni de ştiinţă, Ovidiu Bojor şi Răducanu Dumitru, au identificat în Biblie 90 de plante şi i-au dedicat fiecăreia o monografie riguros structurată: menţiuni şi semnificaţii biblice, descriere ştiinţifică, compoziţie chimică, acţiune farmacologică, utilizări terapeutice, mod de administrare şi, când este cazul, contraindicaţii.
 • Sunt plante specifice spaţiului în care s-au petrecut evenimentele biblice (Aloe, Balsamul, Camforul, Cassia, Cedrul, Finicul, Fisticul, Galbanul, Labdanul, Măslinul, Migdalul, Nardul, Rodiul, Scorţişoara, Sicomorul, Smirna, Smochinul, Terebintul, Tămâia etc.), toate accesibile, datorită comerţului modern, şi cititorului român; multe sunt însă plante care cresc şi în zona noastră.
 • Dintre „miresmele biblice“ fac parte atât derivatele unor plante (uleiuri esenţiale, răşini, vin, făină etc.), cât şi preparatele din plante folosite în ritualurile religioase menţionate în Vechiul şi Noul testament.
 • În prezentarea utilizării terapeutice ale plantelor, elementele de fitoterapie, aromaterapie şi gemoterapie se împletesc cu elementele de sacroterapie, psihoterapie şi silvoterapie.
 • În concepţia autorilor, plantele şi derivatele vegetale sunt pentru om o hrană complexă, care se adresează nu numai trupului, ci şi sufletului.
          Autorii consideră că între Ştiinţă şi Credinţă nu există antagonism, ele fiind feţele aceleiaşi monede.
 • Pe măsură ce metodele de cunoaştere a „întregului“ se perfecţionează, bariera dintre Ştiinţă şi Credinţă dispare: ceea ce ieri era considerat miracol, astăzi devine realitate.
          Această carte dezvăluie tainele plantelor din Sfânta Scriptură şi vocaţia lor de a ne vindeca suferinţele trupeşti şi spirituale.
 • Despre „sufletul“ plantelor ascuns în substanţe active şi despre sacrificiul lor suprem dau seamă cuvintele unuia dintre martirii români întru credinţă: „Florile merg atât de departe cu bunătatea lor încât parfumează mâinile celor care le strivesc.”

          „Atât pentru literatura religioasă, cât şi pentru literatura ştiinţifică din România, această carte este un eveniment. Cei doi autori şi-au unit forţele pentru a crea o conexiune între ştiinţă şi credinţă, pornind de la preceptul biblic menţionat în Facerea 1: 29.”

  Prof. dr. ADRIAN RESTIAN
  Membru al Academiei de Ştiinţe Medicale

 • A doua mare parte a lucrării cuprinde
  CATALOGUL PRODUSELOR NATURALE

Caracteristici

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0126 sec