Pisicoteca practică a lu' Moș Pârșu - Răsădită în sol autohton de Florin Bican

Pisicoteca practică a lu' Moș Pârșu - Răsădită în sol autohton de Florin Bican
Preț: 24,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-50-5045-0
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 80
Format: 14,5x20,5
Categoria: Diverse

DESCRIERE

„Traducerea volumului lui T. S. Eliot Old Possum’s Book of Practical Cats mi-a luat cam treizeci de ani. Pe parcursul primilor douăzeci și nouă, traducerile rezultate refuzau cu încăpăţânare să reproducă ritmul sprinţar al originalului, deși îi erau fidele până la mimetism și mai și rimau. Dar nu păreau deloc fidele spiritului limbii în care erau traduse. Și mă-ntrebam de ce oare?
Eram gata să accept că pisicile lui Eliot erau incompatibile cu româna, dacă nu chiar cu România. Mi-am schimbat atunci radical abordarea, hotărându-mă să transplantez, în loc să traduc, «Pisicile» în română.
Versiunea astfel rezultată, încheiată în mai puţin de un an, este în egală măsură, chiar dacă la prima vedere nu pare, opera comună, în sens de opus alchimic, a autorului, a traducătorului și – sper – a cititorului. Dar, în ciuda circumscrierii strict locale a acestei versiuni, la originea ei nu poate sta cu nici un chip altcineva decât T. S. Eliot.“ (Florin BICAN)
 
 
Poet, dramaturg şi critic, THOMAS STEARNS ELIOT (1888-1965) s-a născut în S. U. A., la St. Louis, Missouri. S-a stabilit în Anglia în 1915, iar primul său volum de poezie a apărut în 1917. În 1925, a devenit codirector al Editurii Faber and Gwyer, actuala Faber and Faber, care continuă să-i publice opera.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.048 sec