Pescarusul Jonathan Livingston

Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Pescarusul Jonathan Livingston este, dupa Micul Print, cea mai citita parabola moderna. Nu, nu e important ca povestea vorbeste despre ordine si dezordine, despre conformism si disidenta, despre cardul care caraie si solitarul care tace si zboara. Nici relatia maestru-discipol nu este cel mai important lucru in aceasta istorie si nici exemplara lectie de libertate pe care o primim. Important este insa felul in care raspunde pescarusul Jonathan la nedumerirea tanarului sau prieten: "Nu inteleg cum poti iubi un card de pasari care tocmai au incercat sa te ucida."
Cartea este dedicata "Adevaratului pescarus Jonathan, care traieste in noi toti." Ramane sa verificati dumneavoastra daca "noi toti" meritam dedicatia.
In 1970 piata americana de carte cunoaste succesul fulgerator al unei cartulii care in scurt timp ajunge la tiraje de peste un milion de exemplare. Fenomenul se propaga repede in intreaga lume. Autorul nu e nici unul dintre scriitorii americani consacrati, ci un aviator pe nume Richard Bach. Un original. Trebuie sa paraseasca Garda Aeriana a statului Iowa pentru simplul motiv ca nu e dispus sa-si scurteze mustata, e pasionat de acrobatiile aeriene („avionul simbolizeaza libertatea, bucuria, capacitatea de a intelege“) si de figura unui pilot de curse din anii '30, John Livingston, care avea sa-i sugereze numele personajului-pescarus. Si inca un amanunt: e stra-stra-stra... nepotul compozitorului Johann Sebastian Bach. De la muzica la zbor – un pas facut de familia Bach in 250 de ani.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0129 sec