Personalitatea şi soarta organizaţiilor

Personalitatea şi soarta organizaţiilor
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 184
Categoria: Business

DESCRIERE

AFLAŢI CUM INFLUENŢEAZĂ PERSONALITATEA UMANĂ DESTINUL UNEI ORGANIZAŢII
Există o legătură complexă între personalitate şi performanţă şi s-a dovedit că personalitatea exercită o influenţă directă asupra aptitudinilor şi a stilului de leadership, asupra performanţei echipelor şi a eficienţei organizaţionale, în general. În cartea de faţă, autorul Robert Hogan oferă o descriere amănunţită a naturii personalităţii, arătând felul în care aceasta poate fi utilizată pentru a înţelege, a evalua, a selecta, a respinge sau a forma organizaţiile.
Informaţiile din această lucrare, scrisă de un psiholog specializat în domeniul organizaţional, susţin faptul că personalitatea este o realitate palpabilă şi are un rol important atât în carierele oamenilor, cât şi în soarta organizaţiilor. Scopul autorului este acela de a creşte abilitatea cititorului de a înţelege oamenii — felul în care aceştia se aseamănă, se deosebesc şi motivele pentru care fac ceea ce fac. Înarmaţi cu această înţelegere, cititorii vor putea să-şi atingă scopurile personale, sociale şi organizaţionale, într-un mod mai eficient.
Datorită caracterului practic, această carte este extrem de utilă masteranzilor şi tuturor celor care studiază psihologia organizaţională şi leadership-ul.„De la Bob Hogan am învăţat — atât teoretic cât şi practic — mai multe despre leadership şi personalitate decât de la oricine altcineva. Având în vedere ceea ce se întâmplă atât pe scena mondială, cât şi în sistemele noastre politice, de afaceri, de sănătate şi educaţionale, ar trebui ca această carte să fie o lectură obligatorie pentru orice persoană investită cu autoritate. Leadership-ul este principala problemă a zilelor noastre şi, până acum, am tolerat de mult prea multe ori performanţele slabe sau mediocre ale liderilor noştri.“
Gordon J. Curphy, Preşedinte C3, Coautor al „Leadership: Enhancing the Lessons of Experience“

„Cu toate că, în ceea ce priveşte personalitatea, nicio carte nu poate oferi o cale de ieşire din ceaţa în care se află mulţi dintre cercetătorii comportamentului organizaţional, lucrarea de faţă oferă răspunsuri la multe întrebări importante şi este considerată, fără doar şi poate, inovativă şi actuală. Puţini scriitori din domeniul ştiinţelor organizaţionale — sau chiar al psihologiei — îşi transmit mesajul de o manieră atât de interesantă, cum reuşeşte Robert Hogan. Acesta însufleţeşte subiectul personalităţii şi, drept urmare, prezintă concepte esenţiale ale psihologiei personalităţii, explorate sau nu înainte.“
Timothy A. Judge Departamentul de management, Universitatea din FloridaDr. ROBERT HOGAN este un specialist de renume mondial, pe probleme de: leadership, evaluarea personalităţii şi eficienţă organizaţională.
Hogan este foarte apreciat pentru demonstrarea influenţei factorilor de personalitate asupra eficienţei organizaţionale, din mai multe puncte de vedere — începând de la climatul organizaţional şi mergând până la selecţia şi funcţionarea echipelor. Studiile lui în domeniul evaluării personalităţii sunt remarcabile, fiind fondate pe diverse teorii, printre care şi cea socio-analitică, la a cărei dezvoltare a contribuit, şi care susţine că personalitatea se bazează pe adaptarea la mediul înconjurător.
Robert Hogan este autorul a peste 300 de articole şi cărţi, printre ultimele sale lucrări publicate numărându-se: The Hogan Guide (2007), Personality: Theories and Applications (2008), The Handbook of Personality Psychology (1997), The Perils of Accentuating the Positive (2009). Hogan şi-a luat doctoratul la universitatea Berkeley din California, specializându-se în evaluarea personalităţii. A fost profesor şi şef al Catedrei de Psihologie a universităţii din Tulsa timp de 17 ani, iar înainte a fost profesor de psihologie şi relaţii sociale la universitatea Johns Hopkins. Este membru al Asociaţiei Americane de Psihologie şi a Societăţii pentru Psihologie Industrială/Organizaţională.
A primit numeroase premii pentru realizările din cercetare şi din domeniul academic, fiind în acelaşi timp preşedinte al Hogan Assessment Systems, cu sediul la Tulsa, Oklahoma.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec