Perla

Perla
Preț: 26,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Romane

DESCRIERE

"In oras se spune povestea perlei uriase, cum a fost ea gasita si cum a fost pierduta. Se povesteste despre Kino, pescarul, si despre nevasta lui, Juana si despre pruncul lor, Coyotito. Si pentru ca a fost spusa atat de des, povestea a prins radacini in mintea fiecarui orn.

Si, asa cum se intampla cu toate povestile care salasluiesc in inimile oamenilor si sunt repovestite, in ea se afla lucruri frumoase si urate, albe si negre, bune si rele, fara ca acestea sa se amestece insa intre ele.

Daca aceasta poveste este o parabola, atunci poate ca fiecare ii va afla un talc si isi va citi in ea propria viata. Oricum, in oras se povesteste ca...

(John Steinbeck, Perla)

Kino este un pescar foarte sarac, dar multumit de viata pe care o duce alaturi de Juana si fiul lor, Coyotito. Asta pana in ziua in care descopera cea mai mare si perfecta dintre perle, PerlaLumii, despre care se vorbeste in toate legendele cautatorilor de perle. Gasirea ei il transforma pe tanarul Kino intr-un om foarte bogat, mai bogat decat ar fi visat vreodata. Avand Perla Lumii, indrazneste sa viseze: sa-si cumpere o pusca, haine frumoase, sa se cunune la biserica cu Juana, Coyotito ar putea merge la scoala, dar mai presus de toate acestea-siguranta, bunastare si respectul semenilor! Dar fericirea este de scurta durata, caci mirosul banilor atrage toata rautatea semenilor, iar Kino e nevoit sa se confrunte cu invidia, lacomia si violenta oamenilor. Ceea ce parea a fi un miracol se transforma intr-un cosmar.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.052 sec