Pereți albi de Tatiana Tolstaia

Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0834-1
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 384
Format: 13x20
Categoria: Proza

DESCRIERE

 

Autoare laureată a:

Premiului Triumph (2001)

Premiului pentru proză oferit de Târgul internațional de carte de la Moscova (ediția a a XIV-a)

Student Booker of the Decade Award (2011)

 

Pereți albi este cea mai cuprinzătoare colecție de proză scurtă a Tatianei Tolstaia, în care autoarea îi poartă pe cititori prin universul banal și totuși fascinant al celor năpăstuiți de soartă. Cele douăzeci și șapte de povestiri ne strecoară în lumile nebănuite ale orfanilor, ale iubirilor pierdute, ale filozofilor absurdului, ale poeților care noaptea scriu și ziua mătură străzile și ale celor săraci cu duhul.

 

 
Traducere: Raluca Davicenco

 

Tolstaia își analizează personajele cu ironie și candoare deopotrivă, în structuri narative miniaturale care amintesc pe alocuri de basmele de demult. În povestirile ei, razele fantasticului irump uneori prin țesătura plictisitoare a realității și aruncă o lumină asupra vieților celor uitați, ignorați, nesocotiți, ale căror chipuri vor stărui în amintirea cititorilor multă vreme după ce lectura a fost sfârșită.

 

 

Tatiana Tolstaia s-a născut în 1951 la Sankt Petersburg (pe atunci, Leningrad), într-o familie de scriitori din care au făcut parte și Lev și Aleksei Nikolaevici Tolstoi.

După obținerea diplomei în limbi clasice la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, Tatiana lucrează câțiva ani într-o editură din Moscova, iar pe la mijlocul anilor 1980 începe să publice povestiri în revistele literare ale vremii. Spre sfârșitul anilor 1980 pleacă în Statele Unite, unde predă, vreme de un deceniu, la câteva universități importante, după care revine în Rusia.

Cunoscută pentru eseurile caustice asupra vieții rusești contemporane, Tatiana Tolstaia devine corealizator al unui popular talk-show pe teme culturale și politice. Scrierile ei au apărut în publicații consacrate, precum The New Yorker și The New York Review of Books.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0263 sec