Pensii, prestații sociale și asigurări - teorie și practică

Pensii, prestații sociale și asigurări - teorie și practică
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 304
Format: 12,5 x 19
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Autorii au conceput ghidul legislativ in trei părți, aspectele prezentate fiind insoțite de exemple practice.
Partea I aduce in discuție necesitatea reformării sistemului de pensii din țara noastră, realizată in bună măsură de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și cele două sisteme de pensii private (obligatorii și facultative), respectiv Pilonul I și Pilonul II. De asemenea, se analizează detaliat, in funcție de modificările legislative apărute după 1 aprilie 2001, situația luării in calcul a veniturilor privind acordul global la stabilirea și recalcularea drepturilor de pensie.
Partea a II-a se concentrează pe beneficiile asistenței sociale (indemnizații, alocații, ajutoare) și pe cele ale protecției sociale (șomaj).
In Partea a III-a se analizează rolul și importanța asigurărilor de persoane (in special cele de viață) ca alternativă la sistemul public de pensii, utilitatea reasigurărilor prin cedarea riscurilor, la care se adaugă o „radiografie” a pieței de profil.
Recomandăm cartea persoanelor in prag de pensionare, pensionarilor, funcționarilor și juriștilor, la care se adaugă, evident, asigurații.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec