Păşind pe coji de ou. Cum să abordezi relaţia delicată dintre părinţi şi copiii ajunşi la maturitate

Păşind pe coji de ou. Cum să abordezi relaţia delicată dintre părinţi şi copiii ajunşi la maturitate
Preț: 24,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 256
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Jane Isay a crescut în New York, tatăl ei fiind jurnalist iar mama, medic psihiatru. După ce a absolvit colegiul Bryn Mawr, s-a căsătorit şi s-a mutat în New Haven, unde a lucrat ca redactor pentru Yale University Press. În 1979, a început să colaboreze cu editura Basic Books, iar în următorii 25 de ani a lucrat ca redactor-şef pentru mai multe edituri. Ea a întâlnit de-a lungul timpului experţi în sociologie, pe care i-a ajutat să îşi adapteze lucrările astfel încât să poată fi citite de către publicul larg.

În 2004, Isay a renunţat la postul de redactor-şef al Harcourt Trade Books pentru a-şi începe propria carieră de scriitoare. Păşind pe coji de ou este prima ei carte.

În prezent, autoarea locuieşte în Manhattan, la doar câteva case distanţă de fiii ei. Ea are şi un nepot, pe care îl adoră.

Ne creştem copiii gândindu-ne că, într-o bună zi, aceştia vor ajunge să fie independenţi şi vor avea o viaţă împlinită. Însă, în momentul în care acest lucru chiar se întâmplă, apar şi conflictele între generaţii. Pentru fiecare mamă care se întreabă de ce copiii ei nu o mai sună, există un fiu sau o fiică frustraţi pentru că nu sunt trataţi ca nişte adulţi. Jane Isay îşi propune să ne dezvăluie, în cartea sa Păşind pe coji de ou, secretul relaţiilor armonioase dintre copiii ajunşi la maturitate şi părinţii lor.

După ce a călătorit pe tot cuprinsul Americii şi a ascultat sute de poveşti de familie, ea şi-a dat seama de câteva dintre aspectele care duc la relaţiile defectuoase dintre copii şi părinţi, în ciuda iubirii care îi apropie. Jane Isay îşi propune să ne demonstreze că, uneori, o schimbare minoră de comportament poate avea un impact major asupra relaţiei părinte — copil.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.024 sec