Parinti contemporani din Sfantul Munte Athos. Vol. 1

Parinti contemporani din Sfantul Munte Athos. Vol. 1
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 228

DESCRIERE

Parinti contemporani din Sfantul Munte Athos. Vol. 1 - George Cabas


…în mănăstirile de obşte un călugăr trebuie să participe la slujbe are patru ore de ascultare, iar restul timpului şi-1 organizează cum crede de cuviinţă.

Se fac cele Şapte Laude obligatoriu, de Ia care sunt scutiţi cei bolnavi şi cei cu ascultări. Există şi canon. Rugăciunea inimii poate înlocui un număr sau un timp.

Se pune mare bază pe ascultare. Călugării cer de la duhovnic binecuvântare pentru orice lucru important Se aduce astfel o uşurare în viaţă, căci aduce viaţa lui Dumnezeu în viaţa lor.

Ca pelerin prin acest rai pământesc, am avut multe convorbiri duhovniceşti cu stareţi, arhimandriţi, ieromonahi şi monahi.

Volumele Părinţi contemporani din Sfântul Munte Athos, dezvăluie experienţe duhovniceşti despre viaţa Ortodoxiei din zilele noastre, mărturii culese între anii 1996-2008. Aceste mărturii apar într-o lume care, prin purtarea ei, grăbeşte înfrângerea răului şi triumfal veşnic al Adevărului.


Cele două volume reprezintă recunoştinţa noastră faţă de minunaţii eroi care trăiesc deplin mesajul evanghelic. Câţiva dintre aceşti părinţi minunaţi au plecat între timp la Domnul. Sfântul Munte este un dar divin pentru întreaga Ortodoxie şi nu în ultimă instanţă pentru întreaga omenire, de aceea trebuie cu multă grijă păstrat.

Cu multă recunoştinţă, mulţumim pe această cale tuturor ceJor care ne-au ajutat, sub diverse forme, la alcătuirea actualei ediţii.
……………………..

Mesajul pe care-l transmite Sfântul Munte întreii lumi este că viaţa omenească capătă valoare şi omul reuşeşte în viaţă, dacă are o comuniune corectă cu Dumnezeul cel adevărat, care este însuşi Iisus hristos.

Acesta se găseşte, se descoperă întru învăţătura lui cea dreaptă. Iar noi susţinem cu îndrăzneală că Biserica Ortodoxă a păstrat nefelsificată învăţătura lui Hristos pe care Acesta a adus-o pe pământ.


CUPRINS:

Arhimandritul Efrem, Stareţul Mănăstirii Vatopedi

Arhimandritul Vasilios, Mănăstirea Iviru

Monahul Teoklitos, Mănăstirea Dionisiu

Ieromonahul Macarios, Mănăstirea Simonos Petras

Arhimandritul Partenios, Stareţul Mănăstirii Sf. Pavel

Arhimandritul Gheorghios Kapsanis, Stareţul Mănăstirii Grigoriu

Ieromonahul Petroniu Tănase, Schitul Prodromu

Ieromonahul Iulian Lazăr, Schitul Prodromu

Ieroschimonahul Dionisie Ignat, Chilia Colciu

Monahul Ghedeon, Chilia Colciu

Ieroschimonahul Gheorghe, Chilia Colciu

Schimonahul Gherasim, Chilia Colciu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0156 sec