Paradis

Paradis
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 542
Format: 12x18
Categoria: Romane

DESCRIERE

Considerată una dintre cele mai originale şi puternice cărţi ale autoarei e Nobel Toni Morrison, Paradis este un cub rubic în care dincolo de culoarea pielii se ascund nenumărate jocuri politice, sociale, emoţionale.

Ruby - un orăşel fictiv din Oklahoma, întemeiat de oameni de culoare, mândri, de rasă pură, pentru care eliberarea din sclavie a fost doar începutul unei lungi peregrinări dureroase, în timpul căreia şi-au dat seama că există şi altă ierarhie socială, bazată pe gradaţiile de culoare a pielii.

La periferia oraşului, clădirea stranie a Mânăstirii adăposteşte un grup de femei care, prin felul lor independent şi nonconformist de a fi, par să ameminţe echilibrul fragil al comunităţii. Semnele rele încep să se adune pentru locuitorii din Ruby, liniştea e tulburată de evenimente neobişnuite şi, încetul cu încetul, tensiunea dintre cele două tabere devine dramatică.

Oare ce se va întâmpla cu Paradisul lor?

O nouă capodoperă care îţi taie răsuflarea, explorând conflictele religioase, culturale şi rasiale din societatea americană. (Elle)

Morrison nu are egal în ce priveşte demascările şi noile deschideri create în ficţiunea americană. (Independent)

Un roman profund şi serios, de o neaşteptată frumuseţe. (Harpers & Queen)

Paradis este cea mai ciudată

Paradis este cea mai ciudată şi originală carte scrisă de Morrison. Detonează simbolic unul dintre miturile legate de rasă, într-un volum une Morrison atinge perfecţiunea. (New Yorker)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.020 sec