Parabola facliei aprinse. Comunicarea religioasa in era informationala

Preț: 67,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 618
Format: 15x21

DESCRIERE

„Această carte are ca bază de fapt textul lucrării mele de doctorat la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi, la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’. De fapt, este o preocupare mai veche din ultimele două decenii de când am fost angajat în lucrarea instituţiilor media ale Bisericii. Mai întâi, la Mitropolia din Iaşi, apoi la Patriarhia Română aici la Bucureşti cu binecuvântarea şi sub purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Aşadar, pentru mine această carte reprezintă rodul unui studiu desfăşurat atât în ţară cât şi în strănătate. De asemenea, pot să spun că este un semn de recunoştinţă faţă de conducerea Bisericii, faţă de şansa care mi-a fost acordată ca să lucrez în diferite medii, dar în acelaşi timp în slujirea mediatică a Bisericii Ortodoxe Române”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Nicolae Dascălu, autorul volumului.

Cartea este structurată pe 4 capitole. Sunt abordate astfel, comunicarea religioasă, între experienţă vie şi forme de manifestare, relaţiile interumane şi mijloacele de comunicare, relaţia dintre bisericile creştine şi comunicarea prin mass-media, dar şi prezenţa Bisericilor şi Religiilor în reţeaua Internet.

„Ideea de bază a acestei lucrări, căreia i-am dat un supratitlu Parabola făcliei aprinse, este că Biserica a avut, are şi va avea întotdeauna un mesaj de transmis către lumea în care trăim pentru că ‘Lumina lui Hristos luminează tuturor’. Ceea ce se transmite de la Sfântul Altar, ceea ce se transmite prin lucrarea cultural-misionară, prin lucrarea social-filantropică şi prin întreaga lucrare a Bisericii se transmit în perioada aceasta mai nouă şi prin radio, televiziune, cotidian, publicaţii scrise, publicaţii on-line, site-uri şi toate celelalte mijloace moderne de comunicare”, a mai menţionat Pr. Cons. Nicolae Dascălu.


Format: 15x21 cm
Pagini: 618
An aparitie: 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0183 sec