Panza de paianjen

Panza de paianjen
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 477

DESCRIERE

Panza de paianjen, de Cella Serghi, este unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste din literatura romana.

...Te gasesc atât de schimbata, încât îmi este teama sa nu te însel pe tine cu tine...

Glisand intre spatiul vrajit de la Balcic si tumultul Bucurestiului interbelic, eroina Diana Slavu isi traieste iubirile cu deznadejde si demnitate, luptandu-se sa evadeze din panza de paianjen a unei existente cenusii, marcate de apasarea saraciei si a inconsecventei celor din jur.

Orice fiinta care-a avut puterea sa-si urmareasca, cu ochi lucizi si uimiti, propria devenire, orice femeie care macar o clipa s-a simtit incorsetata de conditia sa stramba intr-o lume care nu mai are puterea sa-si asume raspunderile iubirii implinite se poate recunoaste in povestea superba de viata si de dragoste fara odihna a Dianei Slavu.

Fragment: Panza de paianjen, Cella Serghi

- Sa vezi ce frumos e Cismigiul, mi-a spus Puiu a doua zi.
L-am luat de mâna:
- Hai sa vedem.
Ne-am plimbat prin toate aleile, apoi ne-am asezat pe o banca. I-am spus ca sunt hotarâta sa ma sinucid.
- Ceea ce ma sperie, Diana, nu sunt cuvintele tale nesabuite, ci aerul linistit cu care vorbesti. Ce-i cu zâmbetul asta care vine de departe? Ce s-a întâmplat?
- Nu stiu, dar tare-as vrea sa se sfârseasca viata! Viata nu e frumoasa, si-atunci…
- Si-atunci, sa-ti spun niste versuri. Nu stiu de cine sunt. Le-am gasit într-o «Istorie a literaturii» si am vrut sa le retin pentru tine ...

Recomandare : Panza de paianjen, Cella Serghi

# Interpreta deosebita a sufletului feminin, personajele sale au gasit o larga audienta în rândul publicului. Mai toate eroinele au un destin tulburator si captivant, sunt firi complexe, parcurg drumuri deosebite în afirmarea lor sociala. Dupa cum apreciaza critica literara, "ceea ce confera originalitate scrisului Cellei Serghi este viziunea realista a cartilor sale".

Romanul Panza de paianjan a aparut cu o banderola pe care scria: "Liviu Rebreanu, Camil Petrescu si Mihail Sebastian au recomandat Editurii acest roman". (Constanta Calinescu) .

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0414 sec