Pamintul de sub talpile ei

Pamintul de sub talpile ei
Preț: 29,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 592
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza de Antoaneta Ralian

Editie noua, in seria paperback, lansata in aceasta toamna.

Despre Pamintul de sub talpile ei, o varianta moderna a mitului orfic, Salman Rushdie declara: „Mitul lui Orfeu este asemenea unui triunghi al artei, iubirii si mortii. Un mit pentru epoca noastra intunecata: mitul unui pamint nesigur, care ne crapa sub picioare, deschizindu-si falcile pentru a ne inghiti cu totul. O societate care a devenit cruda, superficiala, lacoma, bigota, desarta. Si, in mijlocul acestei lumi, jelim o generozitate pierduta, incercind sa intelegem – si sa aratam – in ce consta aceasta. Un mit al dragostei ca neasteptata descoperire a pamintului solid de sub picioarele noastre tremuratoare”.

„Singurul lucru de care sint constient este ca ma pricep sa ma fac mic. Mic, nu din punct de vedere fizic, pentru ca sint inalt si bine cladit, ci din punct de vedere psihic. s…t Exista experiente pe care le port in minte, amintiri pe care le pot lesne evoca ori de cite ori vreau sa ma conving de valoarea mea redusa. In felul acesta, o forma de modestie autoimpusa, un produs al vietii si greselilor mele din trecut a devenit taina supravietuirii mele.“ (Salman Rushdie)

„Pamintul de sub talpile ei e o fiara care devoreaza cultura pop, istorie imaginara si mit. Tirul epic al lui Rushdie n-a fost niciodata atit de impresionant. Avem in fata ochilor un romancier extraordinar, care actio-neaza asemenea unui maestru al metamorfozelor, preschimbind viata, arta si limbajul intr-un labirint subteran al imaginatiei.” (Don DeLillo)

„In acest roman, toate granitele se estompeaza: cea dintre culorile pielii, dintre viata si moarte, dintre Orient si Occident, dintre imaginatie si realitate. O carte despre faima, despre dragostea care invinge moartea, despre coruptie si realitati alternative, despre anii ’60 si anii ’90, despre mituri si catastrofe. Un Ulise al rock’n’roll-ului.” (The Independent)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.047 sec