Padureanca - Ioan Slavici

Padureanca - Ioan Slavici
Preț: 7,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 143

DESCRIERE

Padureanca ( Editura: Astro, Autor: Ioan Slavici ISBN 978-606-8660-22-6 )

''Fa trei cruci si zi ''Doamne-ajuta!'' cand treci pragul casei, fie ca sa iesi, fie ca sa intri, caci lumea din intamplari se alcatuieste, iar intamplarea e noroc ori nenorocire, si nimeni nu stie daca e rau ori bun ceasul in care a pornit, nici daca va face ori nu ceea ce-si pune in gand.
Busuioc insa, bogatoiul, era om care stie ce voieste. Pe vrute, pe muncite, pe chibzuite, el ajunsese gospodar ce ara cu patru pluguri zece zile de-a randul si seamana brazdele numai cu grau bob ales, si de aceea se putea simti destoinic a scoate la capat lucruri pe care altii nici macar de gand a si le pune nu se incumetau.
Se ivise holera-n tara, iar Busuioc nu voia sa stie de ea. Holera-n timpul secerisului? La aceasta nu s-a gandit si nici acum nu voia sa se gandeasca. Avea patruzeci de jugare de pamant acoperite cu grau, un singur lan ce sovaia mereu sub sarcina de spicuri grele ; holera, neholera el trebuia sa-si adune rodul in timp de trei zile, caci putin se scutura de la cei saraci, dar mult de la dansul.
Si de la multi mult s-ar scutura in fiestecare an si inca mai mult ani si ani de-a randul daca n-ar fi bratul padurenilor flamanzi.''

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0772 sec