Pachet 2 carti Rumi. Cele mai frumoase texte. Selectie si traducere Marius Ghidel - Jalal al-Din Rumi

Pachet 2 carti Rumi. Cele mai frumoase texte. Selectie si traducere Marius Ghidel - Jalal al-Din Rumi
Preț: 90,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 400 pag + 400 pag

DESCRIERE

Rumi - A iubi inseamna sa ajungi la Dumnezeu
Rumi - Eliberarea de sine este fericirea toata
 
Supranumit poetul inimilor, Rumi este misticul care a dat  cuvântului  puterea de a deschide inimi, de a trezi conștiințe, de a ne pune în legătură cu adevărul cel mai intim din noi: Iubirea.
Rumi nu vorbește despre o iubire oarecare, carnală, fizică, duală, pământeană ci despre iubirea supremă față de Cel Preamultiubit, Dumnezeu. Dar și despre iubirea lui față de oameni.
 
Opera lui scrisă a rămas ca moștenire neprețuită pentru întreaga omenire, iar ordinul dervișilor dansatori, la a cărui înființare a fost participant indirect, există și astăzi, ca o formă elevată mistică și spirituală a cunoașterii lui Dumnezeu.
 
 
„Ia pe cineva care nu prețuiește lucrurile, care nu caută să fie bogat, căruia nu îi este teamă de pierzare și care nu are nici cel mai mic interes pentru sine: Acel om este liber cu adevărat!”
 
”Iubirea este singura care contează. Noi suntem numai mijloacele. Dragostea este Oceanul fără sfârșit. Noi suntem doar o picătură din el. Sufletul locuiește acolo, în respirația liniștită! Oh, tu, suflet, te îngrijorezi așa de mult! Tu ți-ai văzut propria putere. Ți-ai cunoscut propria frumusețe. Și ți-ai aflat aripile. Atunci când ai atât de multe, de ce te mai vaiți? Tu ești deja în Adevăr, Tu ești Sufletul sufletului Universului însuși. Trecutul este ca o ceață pe mințile noastre.
 
„Iubirea nu o întâlnești undeva anume, ea este în fiecare dintre noi, tot timpul.”
 
„Strălucește ca și când întregul univers ar fi al tău! Ascultă cu urechile toleranței! Privește cu ochii compasiunii! Vorbește folosind limbajul Dragostei!”
 
Viitorul? Este cu totul un Vis. Noi nu putem nici să ghicim viitorul, dar nici să schimbăm trecutul. Eu nu aparțin nici unei religii. Singura mea religie este Iubirea. Și fiecare inimă este templul meu. Nu mai sta și aștepta. Ieși afară din tine, simte viața. Atinge soarele și plonjează în mare. Răspunde fiecărei chemări care îți invită spiritul! Orice se întâmplă, nu dispera. Chiar dacă toate ușile sunt închise, un drum secret se va deschide pentru tine acolo, un drum pe care nimeni nu îl știe. Nu poți să îl vezi încă, dar multe paradisuri se află la capătul acestei Căi. Fii recunoscător”!
 
”Capul meu este plin cu Bucuria Celui Necunoscut. Inima mea se extinde de o sută ori. Fiecare celulă, având aripi, zboară peste lume. Tot ce văd eu ca fiind separat sunt de fapt diferite fețe ale Iubirii mele. Sunt așa de beat încât nu mai știu drumul și Calea de ieșire. Am pierdut și pământul și luna și cerul. Nu mai îmi pune în mână o altă cupă de vin, ci toarn-o pe toată în gura mea pentru că nu mai știu nici eu drumul spre ea. A iubi este a fi El! Niciodată pieptul unui îndrăgostit nu va simți durerea. Niciodată mantia celui care iubește nu va putea fi atinsă de cei muritori. Niciodată corpul unui îndrăgostit nu va fi găsit ars pe acest pământ. A iubi înseamnă a fi Dumnezeu”!
 
 Este mai bine pentru spirit să nu poarte Dragostea adevărată doar așa, ca o haină. Nu e bine asta. Ființa ta din adânc, este ca o colibă rușinoasă. Fii bolnav de Iubire, ca un bețiv, pentru că Dragostea este tot ce există mai frumos în lume! Fără ajutorul ei, nu se poate intra la Cel Mult Iubit. Și el întreabă: Ce este Iubirea?
Și o voce de Sus îi răspunse: Renunțarea la voința ta!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0472 sec