ORFANI IN BROOKLYN

ORFANI IN BROOKLYN
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 464
Format: 13x20

DESCRIERE

Roman distins cu NATIONAL BOOK CRITICS AWARD 1999 şi GOLD DAGGER AWARD 2000

Declarat Cel mai bun roman al anului 1999 de ESQUIRE, MCSWEENEY’S, TIN HOUSE, THE NEW YORK TIMES ŞI PARIS REVIEW.

Lionel Essrog este măscăriciul Brooklynului, un orfan pe care impulsurile sindromului Tourette de care suferă îl fac să latre, să numere şi să masacreze limba engleză în cele mai surprinzătoare şi originale moduri. Împreună cu trei veterani de la Orfelinatul pentru băieţi St Vincent, el munceşte pentru agenţia de detectivi a măruntului mafiot Frank Minna. Dar viaţa fără Frank Minna, charismaticul Rege al Brooklynului, ar fi de neimaginat, prin urmare cui îi pasă dacă sarcinile pe care acesta le încredinţează băieţilor sunt… ei bine, nu chiar legale. Însă când Frank este înjunghiat mortal, lumea lui Lionel este zgâlţâită din temelii.
Orfani în Brooklyn este un omagiu adus povestirii clasice cu detectivi, un roman absolut captivant, memorabil în recursivitatea sa şi total fascinant.
Despre autor


Jonathan Lethem

JONATHAN LETHEM, unul dintre cei mai inventivi şi apreciaţi scriitori americani, s-a născut la 19 februarie 1964, în Brooklyn. Publică primul său roman, Gun, with Occasional Music, o îmbinare de science-fiction şi scriere poliţistă, în anul 1994. Urmează alte trei alte opere SF – Amnesia Moon (1995), As She Climbed Across the Table (1997) şi Girl in Landscape (1998). În 1999 apare Motherless Brooklyn (Orfani în Brooklyn), care primeşte National Book Critics Circle Award. În 2003, cunoaşte succesul cu The Fortress of Solitude, titlu prezent pe lista de bestselleruri New York Times. 2003 este anul care îi aduce o bursă din partea Fundaţiei McArthur. Lista romanelor continuă cu You Don’t Love Me Yet (2007) şi Chronic City (2009). Volumele de scurte povestiri, non-ficţiune şi scenariile de film se adaugă operei sale atât de variate ca stil şi genuri literare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.023 sec