Operaţiunea Serüven. Doi diplomaţi turci în Franţa

Operaţiunea Serüven. Doi diplomaţi turci în Franţa
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-719-021-2
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 336
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Ahmed şi Sinan, doi diplomaţi recunoscuţi şi apreciaţi, sunt trimişi în misiune la Paris, unde trebuie să se asigure de buna desfăşurare a unui amplu eveniment cultural.
Operaţiunea Serüven este menită să schimbe imaginea ţării lor în Franţa, cu ocazia aderării Turciei la Uniunea Europeană.
Numai că acest eveniment cultural atrage din partea potrivnicilor aderării Turciei o rezistenţă susţinută de tot felul de tentative tragicomice de sabotare.
Fiind totodată jurnal de călătorie, thriller diplomatic şi fabulă filosofică, această carte plină de umor şi imposibil de inclus într-o singură categorie înlătură bariere şi face lumină într-o lume a blocajelor administrative şi a intereselor absconse.

De-a lungul misiunii lor vecine de multe ori cu eşecul, Ahmed şi Sinan vor avea de înfruntat tot felul de obstacole. Dar calităţile lor de diplomaţi experimentaţi şi abili îi ajută să iasă triumfători din toate încercările şi să neutralizeze orice tentativă de sabotare.
Operaţiunea va avea un mare succes, însă cei doi, care aşteptau o recompensă pentru eforturile depuse, se lovesc de o tăcere pe care nu o înţeleg.

În perioada 2004–2008, Stanislas Pierret a fost consilier cultural la Ankara, iar Arnaud Littardi director al Institutului Francez de la Istanbul. Până atunci fiecare ocupase mai multe posturi diplomatice: primul la Praga şi Budapesta, cel din urmă la Québec, Canberra şi Atena.
În anii petrecuţi în Turcia au lucrat împreună şi au legat o prietenie puternică. Astfel că în 2008, când a primit misiunea de a organiza evenimentul "Anotimpul Turciei" în Franţa, Stanislas Pierret i-a cerut prietenului său, Arnaud Littardi, să-i fie complice şi partener în acest demers. O aventură din care s-a inspirat cartea de faţă, care combină ritmul detectivistic, jurnalul de călătorie şi metafora filosofică.
Începând din 2011, Stanislas Pierret este consilier de cooperare al Ambasadei Franţei în România şi Director al Institutului Francez din Bucureşti.

Limba originală: franceză
Traducere de: Laura Marin
Anul apariţiei: 2014

Format: 130 x 200 mm, paperback cu clape

Nr. de pagini: 336

ISBN: 978-606-719-021-2

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.039 sec