ONOMASTICA ROMANEASCA SI UNELE ASPECTE DIDACTICE ALE VALORIFICARII ANTROPONIMIEI

ONOMASTICA ROMANEASCA SI UNELE ASPECTE DIDACTICE ALE VALORIFICARII ANTROPONIMIEI
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 184
Categoria: Didactice

DESCRIERE

Carte premiata la Concursul COMPER sectiunea Cadre didactice 2010-2011

Ideea acestei carti s-a nascut in urma cu 14 ani, pe vremea cand asteptam cu emotie venirea pe lume a fiului meu. Printre nenumaratele pregatiri, mari si marunte, care se cer facute in astfel de momente, imi aduc aminte cum filologul din mine asezase la loc de cinste alegerea numelui potrivit. Nutream convingerea ca un nume in deplin acord cu personalitatea si mediul de viata ale celui care il poarta este unul dintre cele mai pretioase daruri pe care parintii le pot face urmasilor.
Cu timpul, interesul pentru onomastica, initial strict subiectiv, a evoluat catre preocuparea cercetarii temeinice a unui domeniu captivant, care ma surprindea necontenit prin complexitate si eterogenitate. A prins contur, astfel, lucrarea de fata, cuprinzand o incercare de sinteza a problemelor teoretice legate de numele de persoane, dar si variate aplicatii metodico-didactice cu privire la implicatiile pe care acestea le pot avea in studiul limbii si literaturii romane in scoala. Am adaugat, in final, un mic dictionar onomastic, alcatuit din peste 350 de cuvinte - in principal prenume folosite de romani, vechi si moderne - insotite de cuvenitele explicatii etimologice si semantice.
In aceasta configuratie, lucrarea se adreseaza astazi unui public cititor larg - filologi, profesori, elevi si, de ce nu, actuali si viitori parinti, dornici sa isi interpreteze propriile nume ori sa le aleaga pe cele potrivite pentru descendentii lor.

Autoarea

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Didactice

Created in 0.046 sec