Omul fără chip. Incredibila ascensiune a lui Vladimir Putin

Omul fără chip. Incredibila ascensiune a lui Vladimir Putin
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 352
Format: 13x20
Categoria: Memorii/Jurnale

DESCRIERE

Vladimir Putin, fost ofiţer KGB, avea să fie propulsat în anul 2000 în fruntea Rusiei, într-un moment de disperare, de camarila lui Boris Elţîn. Aparent lipsit de charismă şi fără vreun program politic coerent, Putin se va desprinde curând de tutelă. Dovedind că nu este omul de paie pe care şi-l doriseră promotorii săi, va începe să conducă ţara cu mână de fier.
Povestea lui Putin se împleteşte cu istoria contemporană a Rusiei şi mai ales a unui oraş emblematic pentru această istorie: Sankt Petersburg. Metropola rusă va fi martoră, odată cu despărţirea de trecutul sovietic, la ascensiunea unui ofiţer KGB ajuns viceprimar, apoi şef al FSB (urmaşă a poliţiei secrete sovietice) şi, în cele din urmă, preşedinte al celei mai întinse ţări din lume.
Povestea lui Putin nu s-a terminat. Poate că abia începe...

Născută la 13 ianuarie 1967, Masha Gessen este jurnalistă şi autoare americană. S-a născut în Rusia, iar în 1981 s-a mutat în SUA împreună cu familia. Se reîntoarce la Moscova – unde şi locuieşte la ora actuală – în 1991.

Scrie atât în rusă, cât şi în engleză şi publică în mod constant în The New Republic, New Statesman, Granta şi Slate. Masha Gessen este corespondentul rus pentru publicaţia US News & World Report.

Pentru această carte s-a informat din surse la care nu a mai avut acces nici un alt scriitor. A documentat solid volumul, recurgând la numeroase interviuri, articole şi reportaje, la biografii oficiale sau nu, la cărţi de memorii, emisiuni radio şi tv, acte, contracte, transcrieri de discuţii, înregistrări video şi audio. A trăit istoria pe care o descrie „la prima mână".
Povestea oligarhului Berezovski, omul aflat în spatele ascensiunii preşedintelui
a primarului Sobceak, răpus de un atac de cord suspect
a jurnalistei Anei Politkovskaia
istoria doborârii celui mai bogat om din Rusia, fostul patron al companiei petroliere Iukos, Mihail Hodorkovski
culisele conflictului din Cecenia, ale atentatelor de la Moscova şi Beslan şi al naufragiului submarinului Kursk Secretul celor mai negre momente ale istoriei recente din Rusia.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.047 sec