Omagiu Cataloniei

Omagiu Cataloniei
Preț: 26,95 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 320
Format: 10,6x18
Categoria: Romane

DESCRIERE

George Orwell este autorul celei mai cunoscute viziuni distopice asupra lumii viitorului: O mie noua sute optzeci si patru (Polirom, 2002).

Traducere din limba engleza de Radu Lupan
Prefata de Vladimir Tismaneanu

Omagiu Cataloniei ni-l arata pe George Orwell in ipostaza de reporter talentat, prezentindu-si cu profunzime si acuratete a detaliului propria experienta in Razboiul Civil din Spania, din decembrie 1936 pina in iunie 1937. Cu o intensitate amara, descrie sperantele si tradarile cinice ale unei perioade istorice haotice, de la viziunea entuziasta a unui regim complet egalitarist, la inceputul cartii, prin chinurile si absurdul unui razboi purtat cu arme vechi si defecte minuite de adolescenti si pina la prigoana declansata de stalinisti impotriva trotkistilor, avind ca rezultat azvirlirea in inchisoare a sute de oameni nevinovati. Omagiu Cataloniei si-a cistigat un caracter independent fata de marile opere care i-au urmat, reprezentind un tablou intru totul sincer si personal al unui conflict care a exemplificat unele dintre cele mai acute probleme morale ale secolului XX.

„Impreuna cu Arthur Koestler, George Orwell a personificat exemplar eroismul clarviziunii, curajul de a refuza si a repudia fanatismele mitologice, narcoza ideologica.” (Vladimir Tismaneanu)

„O superba poveste de razboi, de o onestitate brutala.” (Daily Telegraph)

„Fiecare rind temeinic pe care l-am asternut din 1936 incoace a fost scris, direct sau indirect, impotriva totalitarismului si in favoarea socialismului democratic, asa cum il inteleg eu.” (George Orwell)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.040 sec