Ogorul

Ogorul
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-3737-9
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 328
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza de Ioana Oprica
Premiul Nobel pentru Literatura 1938

Ogorul este povestea ascensiunii unui taran sarac dintr-o provincie chineza de la inceputul secolului XX, un barbat care, prin truda indirjita si oportunism de moment, izbuteste sa se imbogateasca si sa asigure un viitor prosper copiilor sai. Personajul central al cartii, Wang Lung, este obsedat de pamint, de bogatia pe care o aduce acesta, si incearca sa-si sporeasca mereu proprietatile, prin orice mijloace, pe tot parcursul vietii. Cot la cot cu el trudeste O-lan, o sotie supusa si, in acelasi timp, incrincenata, unul dintre cele mai puternice personaje feminine create de Pearl S. Buck.

„China, farmecul ei, obiceiurile ei si experientele de viata care ii leaga pe chinezi de restul omenirii constituie fundalul exotic al acestui roman remarcabil. E o poveste incintatoare si impresionanta.” (Boston Evening Transcript)

„Avem de-a face cu o poveste familiara, fara comentarii psihologice surprinzatoare, o fabula universala, spusa cu multa pricepere, cu onestitate, cu intelegere si fara nici o urma de superioritate.” (The Spectator)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.040 sec