Odiseea

Odiseea
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Odiseea alcatuieste, împreuna cu Iliada, un grup de doua epopei grecesti atribuite rapsodului popular orb Homer.

Scrisa ulterior, în a doua jumatate a secolului VIII e.n, Odiseea este una dintre cele mai vechi si renumite opere literare din mitologia antica. Ea prezinta peripetiile regelui Odiseu (Ulise) si ale însotitorilor lui din Itaca pe drumul de întoarcere acasa, dupa razboiul troian.

Opera este alcatuita din 12.200 de versuri împartite în 24 de cântece, descriind ratacirile regelui dupa zece ani de razboi si înca alti zece ani de peripetii în drumul sau de reîntoarcere pe mica insula Itaca.

Dupa multe aventuri, acesta ajunge acasa îmbracat ca un cersetor, nefiind recunoscut de petitorii sotiei lui credincioase, Penelopa.

Aceasta primise veste de la oaspeti despre moartea lui Odiseus, fiind asaltata de petitori. Penelopa opune rezistenta petitorilor, refuzând sa se recasatoreasca, fiind sprijinita în aceasta de Telemah, fiul lui Odiseus.

Pentru a crea o atmosfera încordata, Homer recurge la un complex de istorisiri paralele, cu privire în trecut si aspecte de perspectiva, cu povestiri si descrieri alternative. Actiunea nu este prezentata cronologic, începând cu chemarea muzelor de catre Homer si sosirea lui Odiseus în Itaca.

sursa articol: Wikipedia.ro

Opera de început si, în acelasi timp, încoronare a spiritului uman, Odysseia reuneste toate temele fundamentale ale literaturii europene: cautarea si aventura, calatoria si speranta, dragostea si moartea.

În noua versiune, prof. Dan Slusanschi pune desavârsit în valoare resursele poetice ale limbii române, daruindu-ne si prima traducere în hexametri a operei, care pastreaza sonoritatea de neconfundat a originalului.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0808 sec